Facebook Toestaan Niet toestaan

#RZU: ​Tuinexperts na spectaculaire slotfase kampioen in Eerste Klasse

20 april 2019 22:00

Klaas Jelle Romkes

Het verschil was maar één punt tussen koploper Tuinexperts en nummer twee Behangersbedrijf Peters. De dag ervoor was al bekend geworden dat G. de Boer Schilderwerken geen kampioen meer zou kunnen worden na de ruime nederlaag tegen AGRO Merchants Group. Het ging dus echt alleen tussen Tuinexperts en Peters, het behangersbedrijf wist van tevoren dat er gewonnen moest worden wilde het de kampioensvlag opeisen.

Zoals heel vaak in een kampioenswedstrijd begon ook de wedstrijd tussen Tuinexperts en Peters afwachtend, beide teams wilden een vroege tegentreffer voorkomen en in die opdracht slaagden de beide teams. De eerste kans was er voor Behangersbedrijf Peters, doordat de keeper van Tuinexperts Jan de Boer te lang twijfelde om de bal weg te spelen kon Steven de Munnik deze in het lege doel achter hem schieten, maar zijn schot ging maar net naast. Beide teams zaten er fel op, zoals het ook hoort in een wedstrijd waarin de belangen zo groot zijn. Tuinexperts gokte vooral op individuele kwaliteit van Louw Post en Riekelt Snoek, maar kwam daarmee alleen tot afstandsschoten wat alleen speldenprikjes opleverden.

Een eerste helft zonder doelpunten was gezien het spelbeeld dan ook niet zo vreemd. Ook in de tweede helft werd er, op wat afstandsschoten na, weinig gecreëerd. Althans de eerste tien minuten van de tweede helft, daarna ontbrandde de wedstrijd zich tot een echte kraker. Tuinexperts verspeelde het balbezit en Klaas Hessel van Urk legde goed breed op Dennis Peters die vervolgens alleen in het open doel hoefde te schieten en daarmee zijn ploeg op voorsprong zette. Een verdiende voorsprong, want vlak daarvoor zat het aluminium een openingstreffer nog in de weg voor het behangersbedrijf. En de wedstrijd en daarmee het kampioenschap leek binnen te zijn toen er met nog ongeveer vier minuten te spelen ook 0-2 werd voor Peters, Klaas Hessel van Urk verdubbelde de voorsprong voor zijn ploeg.

Tuinexperts zette meteen Riekelt Snoek in als spelende keeper, maar onder aanvoering van routinier Jacob Tol leek Peters de laatste verdedigingslinie goed op orde te hebben. Totdat diezelfde verdedigingslinie niet goed uitverdedigde en Lub Romkes de aansluitingstreffer op het bord kon zetten met nog ruim twee minuten te spelen. Behangersbedrijf Peters leek van slag en nog geen minuut later stond het zelfs gelijk nadat Cornelis Post de bal onder de keeper doorschoof en daarmee waren de rollen omgedraaid. Bij deze stand waren het juist de Tuinexperts dat kampioen was. Peters ging op hun beurt met een vijfde veldspeler proberen om nog de winnende treffer te maken, het leverde een aantal hachelijke situaties op voor het vijandelijke doel maar er werd niet meer gescoord en daarmee kan Tuinexperts zich opmaken voor promotie richting de Hoofdklasse.

Degradanten sluiten seizoen goed af

Degradant uit de Hoofdklasse Fluminense en degradant uit de Eerste Klasse Rodé Vis hebben het seizoen goed afgesloten. Beide teams wonnen hun laatste wedstrijd van het seizoen. Kampioen van de Tweede Klasse verloor juist hun laatste wedstrijd van het seizoen, het zal Hartman Marine verder niet veel uitmaken. Volgende week tijdens de prijsuitreiking mogen ze immers toch hun kampioensbeker ophalen. Volgende week word het Recreatief Zaalvoetbal afgesloten met de knock-outfase van het bekertoernooi.