​Houtbouw Visser voor de tweede keer winnaar van de #RZUBeker!

29 april 2019 22:00

Klaas Jelle Romkes

Vorige week donderdag stonden de finales van de Recreatief zaalvoetbalbeker op het programma. Voor de Final Four hadden Fruijtier Schilderwerken, Blesco Glashandel, titelverdediger Houtbouw Visser en kersvers kampioen in de Hoofdklasse ’t Kraaienest zich geplaatst.

Uiteindelijk was het Houtbouw Visser dat in de finale Blesco wist te verslaan met 4-1. Het pakt daarmee voor de tweede keer op rij de #RZUBekerIn de eerste halve finale stonden Houtbouw Visser en ’t Kraaienest tegenover elkaar en in competitieverband wisten de Kraaien twee keer de winst naar zich toe te slepen. Houtbouw Visser probeerde het daarom via de omschakeling een doelpunt te forceren. Het kreeg in de eerste helft een aantal mogelijkheden om de score te openen, maar wist deze niet te verzilveren. ’t Kraaienest had veel balbezit maar ook daar bleven de doelpunten uit. De wedstrijd eindigde in een 0-0 eindstand en strafschoppen moesten de beslissing brengen. Houtbouw Visser miste één strafschop, echter kregen de Kraaien twee keer de bal niet achter de doelman en daarmee stond Houtbouw voor het tweede jaar op rij in de finale.

De tweede halve finale ging tussen Blesco Glashandel en Fruijtier Schilderwerken. In deze wedstrijd had Blesco het betere van het spel en ging men rusten met een 1-0 voorsprong op Fruijtier. De tweede helft was het wachten op de tweede treffer en die kwam er ook en daarmee was eigenlijk het verzet van de schilders gebroken. Blesco ging op herhaling in de finale tegen Houtbouw Visser, welke ze vorig jaar nog verloren op strafschoppen.

Dit jaar kwam Blesco er in de finale helemaal niet aan de pas, Houtbouw Visser zat er fel en was de veel betere partij. Met rust stond er dan ook een verdiende 2-0 voorsprong op het scorebord door toedoen van Hessel en Dennis Romkes. Na rust zakte Houtbouw Visser plotseling helemaal weg na de schitterende aansluitingstreffer van Wouter Kaptijn. Maar toen, na een misverstand achterin bij Blesco, de 3-1 achter Cornelis Schenk werd geschoten was het beslist. Klaas Willem Visser zette met zijn tweede van de avond de uiteindelijke eindstand op het bord.