#RZU: Quickjewels winterkampioen van Hoofdklasse

13 december 2019 18:15

Commissie Recreatief

De laatste wedstrijd van de eerste speelronde stond op het programma in de Hoofdklasse. En wat voor wedstrijd. Titelverdediger en tevens koploper ‘t Kraaienest tegen nummer twee Quickjewels. De juweliers mochten zich uiteindelijk de winnaar noemen en door de tweede nederlaag op rij van Blesco betekend dit dat ze de winterkampioen zijn in de Hoofdklasse.

Quickjewels draait achterstand om
Vanaf het eerste fluitsignaal werd al snel duidelijk wat de intenties van beide teams waren, namelijk pressie spelen en de tegenstander snel onder druk zetten. Dit zou maar één ding kunnen betekenen, namelijk een wedstrijd vol strijd, passie, duels en vooral doelpunten. Het waren de Kraaien die het beste uit de startblokken schoten; Riekelt Snoek schoot snoeihard in de kruising.

De juweliers gingen vervolgens op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er. Dennis Romkes faalde niet en schoot de bal koel langs de doelman; 1-1. Dit leek ook de ruststand te gaan worden, maar het was Danny Mazereeuw die daar anders over dacht. Hij controleerde de bal goed en schoot uit de draai de 2-1 voorsprong binnen voor de juweliers.

Nederlaag Blesco
Half in de tweede helft werd de marge op twee gezet door Klaas Willem Visser, hij veroverde de bal en schoot oog in oog met Marinus Bakker binnen 3-1. ‘t Kraaienest liet het hier niet bij zitten en schakelde een tandje bij wat resulteerde in een snelle aansluitingstreffer van Steven Kramer, hij kon bij de tweede paal binnen lopen.

In de laatste minuten van de wedstrijd ging ‘t Kraaienest alles of niets spelen met spelende keeper, het leverde een aantal hachelijke situaties op maar gescoord werd er niet meer en door de nederlaag van Blesco tegen Tuinexperts is Quickjewels de winterkampioen in de Hoofdklasse.