#RZU: ’t Kraaienest troeft Blesco in tweede helft af

7 december 2019 12:15

Commissie Recreatief

De tweede topper in de Hoofdklasse is een prooi geworden voor ’t Kraaienest. Tegen koploper Blesco Glaszettersbedrijf was het meeste vuurwerk in de tweede helft te zien. Na een doelpuntloze eerste helft, werden alle doelpunten na rust gescoord.

Cornelis Schenk houdt Blesco op de been
De uitblinker van de eerste helft was ongetwijfeld Cornelis Schenk, doelman van Blesco. Met een aantal prachtige reddingen, waaronder een van richting veranderd schot, hield hij de koploper in de wedstrijd. ’t Kraaienest kreeg voldoende kansen maar wist ze niet in doelpunten om te zetten. Aan de andere kant deelde Blesco wel een aantal speldenprikjes uit, maar tot echte grote kansen kwam het echter niet.

’t Kraaienest zet overwicht uit in doelpunten
Ook de tweede helft waren het vooral de Kraaien die veelvuldig in balbezit waren. Het was Andries Pasterkamp die de ban brak en na een mooie aanval de bal langs Cornelis Schenk wist te tikken. Het kwam ’t Kraaienest ten goede, want nu moest Blesco uit hun schulp kruipen en al snel kwam dit tot uiting op het scorebord, het was Riekelt Snoek die de score wist te verdubbelen.

Toen ook Jelbert Loosman via een vrije trap een duit in het zakje deed en de wedstrijd in het slot gooide probeerde Blesco het nog wel via powerplay, maar dit leverde uiteindelijk niets op. Sterker nog, Riekelt Snoek kon, via een afvallende bal, de 0-4 op het scorebord zetten. Blesco wist nog wel gemakzucht van ’t Kraaienest af te straffen, maar het doelpunt van Andries van den Berg was er meer één voor de statistieken.

’t Kraaienest - Quickjewels; dinsdag 10 december
Volgende week wordt de laatste onderlinge wedstrijd uit de top-drie afgewerkt. Dan neemt de huidige koploper ’t Kraaienest het op tegen nummer twee Quickjewels, de winnaar van deze wedstrijd is de winterkampioen van de Hoofdklasse. Bij een gelijkspel kan Blesco zich nog wel als winterkampioen kronen als het zelf weet te winnen van Tuinexperts.