#RZU: Spectaculaire slotfase in topper Hoofdklasse

22 november 2019 14:00

Commissie Recreatief

Blesco heeft de eerste klap uitgedeeld in de titelstrijd van de Hoofdklasse, in een rechtsreeks duel met Quickjewels werd er met 5-4 gewonnen. Maar de manier waarop dit gebeurde was zeker spectaculair te noemen.

Sterke beginfase voor Quickjewels
Quickjewels begon sterk aan de wedstrijd en liet zien waartoe het in staat kan zijn, het kwam via Danny Mazereeuw ook op een verdiende 1-0 voorsprong. Blesco bleven echter rustig en uit het niets was daar dan ook, via een prachtige aanval, de 1-1 van routinier Cees Kramer. Quickjewels liet het hier echter niet bij zitten en wist nog voor rust de 2-1 voorsprong te pakken. Na rust gingen de juweliers door wat resulteerde in de 3-1. Toen er zo'n zes minuten voor tijd ook de 4-1 viel leek het doek gevallen voor Blesco.

Blesco via powerplay langszij
Echter werd er alles of niets gespeeld en ging Cees Kramer als spelende keeper fungeren en dit leidde vrijwel meteen al tot de 4-2, waardoor het geloof in een goed resultaat terugkwam. De organisatie bij Quickjewels was weg en Blesco profiteerde optimaal. Via Pieter van den Berg en Wouter Kaptijn werd vlak voor tijd toch nog gelijk gemaakt; 4-4.

Dit leek ook de eindstand te gaan worden. Maar daar dacht Andries van den Berg anders over, met een zinderende sleepbeweging zette hij zijn tegenstander te kijk, en oog in oog met de doelman Leon Brands punterde hij de bal snoeihard in het dak van het doel. Eindstand 5-4.

Spannende weken in de Hoofdklasse
Door deze overwinning pakt Blesco de koppositie over van Quickjewels, dat nu dus op de tweede staat maar weer de hete adem van ‘t Kraaienest voelt. Zij staan namelijk op de derde plaats met een achterstand van twee punten op koploper Blesco Glaszettersbedrijf. Komende weken gaan bepalend worden wie als koploper het nieuwe jaar in gaat. Dinsdag 3 december staat  Blesco tegen ’t Kraaienest op het programma en een week later op dinsdag 10 december ‘t Kraaienest tegen Quickjewels. Zeker de moeite waard dus om een kijkje te komen nemen in sporthal ‘de Schelp’.