Vorige week is het Zomeravond Zaalvoetbal editie 2019 van start gegaan. En de op papier sterkere teams maakten hun favorietenrol duidelijk waar in de eerste speelronde van de kwalificatiepoules. In Poule A won debutant Timmerbedrijf Vlot hun eerste wedstrijd met 4-1 van, ook een nieuw team, Makkers. Als één van de favorieten om de kampioenspoule te halen had ook Buriram United heel weinig moeite met An de Raand, het incasseerde maar één tegendoelpunt en scoorde zelf vijf keer en pakt daarmee meteen de leiding in de Kwalificatiepoule A. De spannendste wedstrijd deze speelronde was die tussen Fluminense/Limitlesz en Schildersbedrijf Klaas de Klad. Het ging lang gelijk op, zelfs tot aan de laatste minuut en daarin trokken ‘de Kladjes’ aan het langste eind; 2-3.

In Poule B waren er helemaal geen spannende wedstrijden te noteren. Viervoudig winnaar van de Zomeravond zaalvoetbalcompetitie Jacob Schilderwerken kende weinig problemen met Hartman Marine, het werd 5-1 voor de schilders. Beth van Trui had een nog makkelijkere avond. Bolocoins.nl had helemaal niets in te brengen, al mocht het nog wel twee keer scoren, het deed dan wel niets af van de grote nederlaag; 7-2. Kwartfinalist van het vorige seizoen Globecomm is de kwalificatie ook sterk begonnen. Het team staat bekend dat het goed kan verdedigen en liet dat tegen Karikoerie Boys ook zien, met een 5-0 zege vestigt het zich meteen in de top van Kwalificatiepoule B. De beide finalisten van afgelopen seizoen Alania Vladikavkaz en Visgroothandel de Jong kwamen niet in actie in de eerste speelronde.

Opzet zomeravond zaalvoetbal editie 2019

Er hebben zich dit seizoen veertien teams aangemeld voor de zomeravond zaalvoetbalcompetitie 2019. Er zijn vier teams gestopt en twee nieuwe teams hebben zich aangemeld. Dit betekent dat er gespeeld gaat worden in twee kwalificatiepoules van elk zeven teams. Deze poules zijn samengesteld op basis van de eindstand van vorig seizoen en de volgorde van aanmelding van de nieuwe teams. In de twee kwalificatiepoules speelt iedereen één keer tegen elkaar.

Op basis van de stand in de kwalificatiepoules, nadat iedereen één keer tegen elkaar gespeeld heeft, worden ranking poules van 'vier' gemaakt. Nummers één en twee van beide poules gaan in de eerste 'kampioenspoule'. Nummers drie en vier van beide kwalificatiepoules gaan in de tweede ranking poule en de nummers vijf en zes gaan in de laatste ranking poule. De nummer laatst van beide poules spelen een best-of-3 serie voor de rode lantaarndrager. De winnaar van de eerste ranking poule mag zich winnaar van het 'Zomeravond Zaalvoetbal 2019' noemen.

  • Kwalificatiepoule A
  • Timmerbedrijf Vlot - Makkers 4 - 1
  • Fluminense/Limitlesz - Schildersbedrijf Klaas de Klad 2 - 3
  • Buriram United - An de Raand 5 - 1
  • .
  • Kwalificatiepoule B
  • Globecomm - Karikoerie Boys 5 - 0
  • Beth van Trui - Bolocoins.nl 7 - 2
  • Jacob Schilderwerken - Hartman Marine 5 - 1

Sponsoren