Er hebben zich dit seizoen veertien teams aangemeld voor de Zomeravond zaalvoetbalcompetitie 2019. Er zijn vier teams gestopt en twee nieuwe teams hebben zich aangemeld. Dit betekent dat er gespeeld gaat worden in twee poules van elk zeven teams. Deze poules zijn samengesteld op basis van de eindstand van vorig seizoen en de volgorde van aanmelding van de nieuwe teams. In deze poules speelt iedereen één keer tegen elkaar. Op basis van de stand, nadat iedereen één keer tegen elkaar gespeeld heeft, worden rankingpoules van 'vier' gemaakt. Nummers één en twee van beide poules gaan in de eerste 'kampioenspoule'. Nummers drie en vier van beide poules gaan in de tweede rankingpoule enzovoort.

De nummer laatst van beide poules spelen een best-of-3 serie voor de rode lantaarndrager. De winnaar van de eerste rankingpoule mag zich winnaar van het 'Zomeravond Zaalvoetbal 2019' noemen.

Lees meer...

Vervolg ZAZ 2018

Na de Pouleronde gaat ZAZ verder volgens het knock-out systeem. Hierbij zijn de bovenste 4 van Poule A & B ingedeeld in ‘Poule 1’ (Winnaarsronde) en de onderste 4 van Poule A & B ingedeeld in ‘Poule 2’ (Verliezersronde). Na het afwerken van een kwartfinale, halve finale en finale kent beide poules een kampioen en beiden krijgen een prijs. De winnaar van ‘Poule 1’ (Winnaarsronde) mag zich algeheel kampioen ZAZ 2018 noemen. Voor teams die in de kwartfinale of halve finale verliezen worden er alsnog verliezersfinales gespeeld om zo de positie op de eindranglijst te bepalen. Deze eindranglijst is van belang voor de indeling van volgend seizoen.

Bij gelijke stand worden er 3 strafschoppen genomen. Mocht er na 3 strafschoppen alsnog een gelijke stand zijn wordt er om beurten strafschoppen genomen tot er een winnaar uit komt.

Klik op “Lees meer…” voor het overzicht van de wedstrijden en de bepaling van de eindranglijst.

Lees meer...

Op dinsdag 17 april gaat het zomeravond zaalvoetbal (ZAZ) weer van start. Er zal dit seizoen gespeeld worden op dinsdag en woensdag. We gaan starten in 2 poules van elk 8 teams. De poules zijn ingedeeld op basis van de eindranglijst van vorig seizoen. Iedereen speelt 1 keer tegen elkaar in een poule. Na 7 speelronden wordt de eindbalans opgemaakt en speelt iedereen een slottoernooi op basis van het knock-out principe. De eerste 4 teams van beide poules gaan naar de winnaarsronde, de onderste 4 teams van beide poules gaan naar de verliezersronde. In beide rondes word eerst een kwartfinale gespeeld. Bij gelijke stand worden er 3 strafschoppen genomen. Mocht er na 3 strafschoppen alsnog een gelijke stand zijn word er om en om strafschoppen genomen tot er een winnaar uit komt. Daarna volgt de halve finales en vervolgens de finales op dezelfde manier. Elke verliezend team speelt alsnog tegen een ander verliezend team om op de eindranglijst alsnog een plekje te stijgen.

Nieuw bij het ZAZ dit seizoen is:

  • Het thuisspelende team is verantwoordelijk voor een zaalwacht tijdens hun eigen wedstrijd en dus verantwoordelijk voor de score en tijdwaarneming
  • Doelpuntenmakers worden bijgehouden om aan het eind een topscorer van de competitie aan te kunnen wijzen (de verantwoording hiervoor ligt bij de aanvoerders, niet doorgegeven doelpuntmakers worden niet meegenomen)

Poule indeling:

Poule A Poule B
Jacob Schilderwerken Carservice
Visgroothandel De Jong la Polska Kipstaboys C.F.
Beth van Trui Kapitein vof
Karikoerie Boys Alania Vladikavkaz
Vishandel Ras De Vries Recycling
Schildersbedrijf Klaas de Klad Bolo Kozijnen
Commando's Fluminense/Limitlesz
Globecomm An de Raand

Zie de agenda voor het programma.

Poule A

Beth van Trui

Bolo Kozijnen

Bouwbedrijf de Zeewering

Carservice

FC Kipsta

Kapitein Maritiem

Karikoeri Boys

Visgroothandel de Jong

Poule B

Alania Vladikavkaz

Fluminense

Jacob Schilderwerken

KMR

Porto

Schildersbedrijf de Klad

Vishandel Ras

Competitieopzet:

Iedereen speelt 1x tegen elkaar in de poule.

De nummers 1 t/m 3 van poule A en 1 en 2 van poule B plaatsen zich voor de winnaarspoule.

De nummers 4 en 5 van Poule A en nummers 3 t/m 5 van poule B plaatsen zich voor de 2e poule.

De nummers 6 t/m 8 van poule A en 7 en 8 van poule B plaatsen zich voor de 3e poule.

In de slotpoules spelen alle teams 1x tegen elkaar voor poulewinst en daarmee de beker. De winnaar in de winnaarspoule krijgt tevens de wisselbeker.

De competitie start 6 april.

Deze week en volgende week vinden de afsluiting van het ZAZ plaats. Alle teams spelen een afsluitend toernooi. Op de slotavond wordt de uiteindelijk winnaar van ZAZ 2015 bepaald. Het vervolg ziet er als volgt uit:

Woensdag 24-6-2015 (Sporthal de Vlechttuinen)

Winnaarspoule 4 (nummers 9&10 + verliezend nummer 8)

F.C. Youngboys
Flynth Stones
Gebr. Post
De Commando's
De Vries Recycling

Woensdag 24-6-2015 (Sporthal de Schelp)

Winnaarspoule 3 (nummers 6&7 + winnend nummer 8)

Noordzee International
Bolo Kozijnen
Arapabel
Karikoeri Boys
Bouwbedrijf de Zeewering

Dinsdag 30-6-2015 (Sporthal de Schelp)

Winnaarspoule 2 (nummer 4&5 + verliezend nummer 3)

Beth van Trui
MK Administratie
Schildersbedrijf de Klad
Visco
Auto Quick Service

Woensdag 1-7-2015 (Sporthal de Schelp)

Winnaarspoule 1 (nummers 1 & 2 + winnend nummer 3)

Visgroothandel de Jong
Jacob Schilderwerken
Carservice
Gebr. Kramer BV
Alania Vladikavkaz

Zie de Agenda voor het exacte speelschema. De wedstrijden tijdens de slottoernooien duren 15 minuten en vangen aan om 18.30 uur.

Bij een gelijke stand in punten in Poule 2, 3 & 4 zal het doelsaldo de doorslag geven, is dat ook gelijk word gekeken naar de mee gescoorde doelpunten. Als dat ook gelijk is word gekeken naar het onderling resultaat. Pas als dat ook gelijk is volgt er een beslissingswedstrijd van 1x10 minuten eventueel gevolgd door penalty's. Er worden door beide teams om beurten eerst 5 penalty's genomen door verschillende spelers. Is de stand dan nog steeds gelijk word om beurten telkens 1 penalty genomen door één van dezelfde 5 voorgaande spelers tot er een winnaar uit komt.

In poule 1 word bij een gelijke stand in punten gelijk een beslissingswedstrijd gespeeld van 1x10 minuten (ongeacht het doelsaldo of onderling resultaat). Is de stand na het einde van de beslissingswedstrijd gelijk worden er penalty's genomen. Er worden door beide teams om beurten eerst 5 penalty's genomen door verschillende spelers. Is de stand dan nog steeds gelijk word om beurten telkens 1 penalty genomen door één van dezelfde 5 voorgaande spelers tot er een winnaar uit komt.

Mocht het voorkomen dat er 3 of meer teams evenveel punten halen word er geen beslissingswedstrijd gespeeld maar volgt er een penalty shoot-out. Hierbij nemen de betrokken teams 5 penalty's tegen elkaar waarbij elke penalty telt als een punt. Degenen met de meeste punten wint het toernooi.

Sponsoren