In groep E zijn ook de definitieve beslissingen gevallen. Tuinexperts gaat door als nummer één en Kramer Fish als nummer twee. In totaal zijn er nog zeven plekken te vergeven voor de knock-outfase van het bekertoernooi. Nog niet in alle poules zijn de beslissingen gevallen.

Met name de strijd om plek nummer twee is nog gaande in een aantal poules. Deze worden allemaal in de laatste ronde van het bekertoernooi beslist. Daarna, in de knock-out ronde, neemt een nummer één het op tegen een nummer twee. Hiervoor zal weer een loting plaatsvinden.

Vorig jaar stonden Houtbouw Visser en drievoudig bekerwinnaar Blesco Glaszettersbedrijf in de finale van het bekertoernooi. In een spannende wedstrijd, gespeeld over twee keer vijftien minuten, werd het uiteindelijk 1-1. In de daaropvolgende verlenging werd niet gescoord en in de strafschoppenserie wist Blesco opmerkelijk genoeg niet te scoren. Houtbouw Visser deed dit wel en won de serie met 2-0. Het was de eerste prijs voor de huidige koploper van de Hoofdklasse, die ook dit jaar, net als Blesco overigens, zich geplaatst hebben voor de laatste zestien.

Wie zitten er bij de laatste zestien?

Negen teams hebben zich al zeker geplaatst voor de laatste zestien: Schol Vastgoed/CDS, titelverdediger Houtbouw Visser, ’t Kraaienest, Schildersbedrijf Ten Napel, Het Urker Zalmhuys, drievoudig bekerwinnaar Blesco Glaszettersbedrijf, Brouwer Techniek HR, Tuinexperts en Kramer Fish In de laatste ronde gaat worden bepaald welke overige zeven teams zich bij de laatste zestien gaan voegen. Check de ‘conceptsite’ voor de volledige standen en uitslagen van alle poules.

Inhaalronde Eerste Klasse

Brouwer Techniek heeft koploper G. de Boer Schilderwerken, die deze week bekerverplichtingen hadden, tot op drie punten genaderd. Rodé Vis werd met 0-4 verslagen.

Sponsoren