Nieuwe kampioen in aantocht?

In de Hoofdklasse zijn er drie teams die dit seizoen de dienst uitmaken en alle drie de teams hebben hun positie ook nog niet aan elkaar afgestaan. ’t Kraaienest pakte vanaf de eerste speelronde meteen de koppositie en heeft deze sindsdien ook niet meer weggegeven.

Bekerwinnaar van afgelopen seizoen Houtbouw Visser staat op de tweede plaats met twee punten achter de koploper. Dinsdag 8 januari staan ze in een ware kraker tegenover elkaar.

Ondanks dat de verdedigend kampioen Blesco Glashandel op de derde positie staat lijkt het wel op een teleurstellend seizoen uit te draaien. De koppositie is met zeven punten voorlopig uit zicht, waardoor de eerstvolgende wedstrijd tegen zesvoudig kampioen Schol/CDS een wedstrijd is die gewonnen moet worden. Vlak achter Blesco staat verrassend Kramer Fish dat een goed seizoen draait en als enige nog van de huidige koploper ’t Kraaienest wist te winnen. De start van de visverwerkers was niet veelbelovend maar de manier hoe het zich herstelde is enorm knap. Het laat voorlopig de meervoudig kampioen Schol/CDS achter zich. De verzekeraars bivakkeren na de vijfde plaats van vorig seizoen voorlopig op de zesde plaats.

In de middenmoot is het bijna wekelijks stuivertje wisselen met Beth van Trui, als nummer vijf, de teleurstellende koploper van deze groep. Er werd dit seizoen meer verwacht van Beth van Trui maar heeft het dit seizoen niet kunnen waarmaken. De degradant lijkt al bijna bekend. Fluminense/Limitlesz staat op de laatste plaats met één punt uit tien wedstrijden. Schildersbedrijf Ten Napel staat met negen punten op plek tien. Er zal dus een hoop moeten gebeuren voor het Braziliaanse zaalvoetbalteam wil het dit jaar degradatie afwenden.

Marathonrace tussen zes team voor het kampioenschap

In de Eerste Klasse ontstaat er een ware race voor het kampioenschap. Maar liefst zes teams staan op een overbrugbare afstand van vijf punten van elkaar waardoor het moeilijk is in te schatten welk team uiteindelijk als eerste de 'finish' bereikt. De huidige koploper is G. de Boer Schilderwerken en heeft een theoretisch verschil van drie punten met de nummer twee Tuinexperts.

Daarvoor moet dus eerst wel hun wedstrijd die het schildersbedrijf nog tegoed heeft gewonnen worden, voorlopig wordt de eerste plaats dus gedeeld met de Tuinexperts. Daaronder volgen dus de vier achtervolgers. Het verschil tussen Gulf Bunkering, AGRO Merchants Group, Behangersbedrijf Peters en Brouwer Techniek HR is maar twee punten. Dat worden dus een flink aantal interessante wedstrijden in 2019.

De middenmoot begint eigenlijk pas op de zevende plaats en loopt door tot de negende plaats. Zeevisgroothandel Ras, Coenen/Snijder Reclame en Noordzee International hebben zich voorlopig geen illusies te maken om het kampioenschap, maar ook zorgen om degratie is voorlopig zeker niet nodig.

Op de laatste plaats staat dit moment Schildersbedrijf ‘Klaas de Klad’. Met drie keer een gelijkspel en voorlopig nog geen overwinning in de eerste seizoenshelft staat het dus op drie punten. Vlak boven het schildersbedrijf staan BoloCoins.nl en promovendus Rodé Vis met respectievelijk zes en zeven punten. De degradatiestrijd in deze klasse is dus nog lang niet gestreden.

Eindeloos laat concurrentie op grote afstand

In de Tweede Klasse is het minder spannend. Eindeloos staat op vijf punten van nummer twee De Oude Bakkerij en heeft zelfs nog een inhaalwedstrijd tegoed. En dat is enigszins verrassend te noemen, want vorig seizoen eindigde het nog op de tiende! plaats. Tot nu toe speelde Eindeloos maar één keer met 2-2 gelijk tegen de Spurs. Het vriendenteam werd vooraf nog getipt als titelkandidaat maar is in de loop der maanden afgezakt naar de zesde plaats. Wel heeft het nog met twee inhaalwedstrijden nog ruim zicht op de tweede plaats.

Een ander team dat zich in de titelstrijd zou mengen was Hartman Marine, maar ook dit team stelt tot nu toe erg teleur en moet het voorlopig doen met een vierde plaats. Het Urker Zalmhuys, vorig seizoen gedregradeerd uit de Eerste Klasse lijkt met de grote achterstand op de koploper een voorlopige terugkeer uit het hoofd te kunnen zetten. Ondanks dat een snelle terugkeer er dus niet in lijkt te zitten staat het voorlopig wel op de derde plaats.

Vanaf plek acht tot en met plek elf zit het nog dicht op elkaar. Op de troosteloze twaalfde plaats staat Los Muchachos met twee punten. Vorig seizoen was het ook al de 'rode lantaarndrager' van het Recreatief Zaalvoetbal en dat lijkt dit seizoen weer te gaan gebeuren.

Sponsoren