Komende vrijdagavond speelt ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 haar laatste wedstrijd van het (reguliere) seizoen. In Sporthal de Schelp is rivaal Texel'94 de tegenstander. Kunnen de Urkers met een knaller het seizoen afsluiten?

Afscheid

Het is vrijdagavond de laatste (reguliere) thuiswedstrijd van coaches Herman Spel en Mark Sonneborn. Na dit seizoen zal er afscheid genomen worden van de Lelystedelingen, na vijf dienstjaren op Urker bodem. Kan De Kof 1 hun afscheid opluisteren met een overwinning op nummer twee Texel'94?

Stand

Vorig week won ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 met 4-5 van Sporting Harderwijk en speelde zich zo definitief veilig in de Eerste divisie A. Lange tijd hadden de Urkers geen last van degradatiezorgen, maar enkele malen puntverlies zorgde ervoor dat de selectie van coach Herman Spel toch nog even moest omkijken. Gelukkig is dit afgewend en kunnen de Urkers in Sporthal de Schelp tegen Texel een mooie vijfde positie veiligstellen.

De bezoekers van het eiland Texel bezetten een tweede plek achter kampioen Veerhuys. Bovendien kan Texel zich opmaken voor play offs om promotie naar de Eredivisie. De wedstrijd tegen Urk zal voor hun dus nog een serieuze testcase zijn, voor het ingaan van deze nacompetitie.

Vrijdag

Aanstaande vrijdag kan De Kof 1 tegen rivaal Texel zichzelf een grote dienst bewijzen door de vijfde plek definitief binnen te halen. Wel kunnen Winsum, LTC en Vennewater over de Urkers heen, als het verliest van Texel, maar dan nog kan het restant van de wedstrijd tegen LTC alsnog voor drie punten zorgen.

Bovendien kunnen de Urkers zich nog plaatsen voor de nacompetitie om promotie naar de Eredivisie. Dit als het de derde periodetitel weet te pakken. Maar dan is het afhankelijk van Leekster Eagles (uit Marlene 2) , Scagha (uit Futsal Winsum) en Het Vennewater (uit Veerhuys) Zij moeten verliezen/puntverlies leidden en Urk moet dan winnen. Het zorgt voor een complex situatie, wat in theorie mogelijk is. Gaandeweg zal hier vrijdagavond duidelijkheid over worden verschaft en dit vermeld worden in het Twitterverslag.

De wedstrijd in Sporthal de Schelp begint om 21.10 en is dus live te volgen via het Twitteraccount @zvvurk.

Sponsoren