Na een vrij weekeinde, wacht er komende vrijdagavond weer een thuiswedstrijd voor ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1. In Sporthal de Schelp komt nummer twee Leekster Eagles op bezoek, een oude bekende van de Urkers.

Derby

Wedstrijden tussen de zaalvoetballers uit Leek en Urk zijn altijd spannende ontmoetingen. In onze vorige voorbeschouwing op deze ontmoeting (uitduel) noemden we dit al. Toen werd het na een boeiende wedstrijd uiteindelijk 3-3. Het werd een wedstrijd waarin De Kof 1 na een 0-1 voorsprong in de achtervolging moest (2-1,3-2 en uiteindelijk 3-3) Maar veerkracht toonde en uiteindelijk een punt meenam richting Urk.

Spanning

Vorig seizoen speelde De Kof 1 en Leekster Eagles driemaal tegen elkaar. In Sporthal de Schelp kwamen beide ploegen elkaar tegen in de 1e ronde van het bekertoernooi. Toen kwam De Kof 1 een 1-4 achterstand bijna nog te boven, maar ondanks een terugkomst tot 4-4 moest de selectie van coach Herman Spel na penalty's zich alsnog gewonnen geven. Daaropvolgend werd de wedstrijd in Leek nipt verloren (3-2) maar het kwartje had toen ook aan Urker zijde kunnen vallen, na een spannende ontmoeting. Op eigen bodem werd later dat seizoen wel gewonnen, toen de Urkers Leekster Eagles met 7-5 wisten te kloppen.

Stand

Als we naar de ranglijst kijken, zien we dat Leekster Eagles op een 2e plek staat, met een gelijke aantal in punten (29) als Texel'94, maar met een iets beter doelsaldo. Dit zijn tien punten meer als De Kof 1, wat met 19 punten op plek zes bivakeerd. Met nog enkele wedstrijden te gaan, lijkt de vierde plek van Scagha'66 (25 ptn) niet meer realistisch en zullen de Urkers er alles aan willen doen om nummer vijf Winsum (20 ptn, 1 wedstrijd meer) nog van deze plek te stoten. Wel liggen Os Lusitanos & LTC op de loer met respectievelijk 19 en 18 punten.

Vorm Urk

Een spannend slot van de competitie wat betreft de subtop en de middenmoot, waarin er nog veel wijzigingen in de stand kunnen plaatsvinden. De Urkers mogen vertrouwen putten uit een prima serie wedstrijden. Het vertoonde spel is sinds de nederlaag tegen Harderwijk (4-6) weer flink beter geworden en er zijn (op vreemde bodem) punten gesprokkeld.

Het recente gelijkspel tegen FC Marlène 2 zorgde voor opluchting omdat deze concurrent op veilige afstand werd gehouden, al was een overwinning zeker haalbaar geweest, maar uiteindelijk weet De Kof 1 dat het goede zaken kan doen als het de komende wedstrijden weet te winnen.

Vorm Leekster Eagles

De zaalvoetballers uit Leek zijn het jaar 2019 nog altijd ongeslagen. Met overwinningen op Harderwijk (15-8) Texel'94 (4-6) en Futsal Winsum (5-3) werd er de nodige punten behaald. Afgelopen vrijdag volgde het eerste puntverlies tegen HZV/Het Vennewater toen na het veelbesproken restant alsnog een gelijkspel op het scorebord kwam te staan.

Zoals eerder geschreven bezet Leekster Eagles een prima 2e plek, maar hijgt concurrent Texel nog in de nek met hetzelfde puntenaantal. Enkele spannende speelrondes zullen nog volgen om te bepalen wie er tweede wordt, met in de wetenschap dat beide ploegen nog in Sporthal de Schelp zullen aantreden (Texel laatste speelronde) De eerste plek van HV/Veerhuys (37 om 29 ptn) is normaliter uit zicht voor beide teams.

Vrijdag

Beide ploegen hebben komende vrijdagavond dus nog genoeg om voor te strijden. Leekster Eagles wil haar 2e plek vasthouden en De Kof 1 wil uiteraard in de top vijf geraken. Met de steun van het publiek moet de selectie van coach Herman Spel weer een overwinning boeken op Leek.

Mis niks van de wedstrijd en kom op tijd! Om 21.10 wordt er afgetrapt in Sporthal de Schelp! Vooraf speelt De Kof 3 om 19.45 tegen HZVV 3. Beide wedstrijden zijn tevens live te volgen via het Twitteraccount @zvvurk

Sponsoren