Na vijf succesvolle seizoenen, komt er een einde aan de samenwerking met coach Herman Spel en diens assistent Mark Sonneborn. In goed overleg tussen beide partijen, is gezamenlijk besloten om na dit seizoen de contracten niet te verlengen en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging(en)

Succesvol

Tot nu toe verloopt de samenwerking meer dan succesvol. Onder het bewind van hoofdcoach Herman Spel en diens assistent Mark Sonneborn, is De Kof 1 uitgegroeid van een topper in de Topklasse tot een stabiele Eerste divisionist. Op de erelijst prijkt onder meer twee kampioenschappen van de Topklasse F. Deze werden behaald in het seizoen 2014/2015 en het seizoen 2016/2017. Ook werd tweemaal de finale van de Districtsbeker behaald, welke helaas werden verloren.

Ieder seizoen wist de selectie onder Spel en Sonneborn de nodige stappen te maken. In het seizoen 2015/2016 resulteerde dit helaas nog niet in handhaving in de Eerste divisie, maar na een nieuw kampioenschap in de Topklasse F, wisten de Urkers vorig seizoen zich wel te handhaven op het één-na hoogste niveau met een keurige zesde plek op de ranglijst.

Dit seizoen verloopt de competitie vooralsnog met pieken en dalen, maar er is nog altijd veel perspectief op een eindklassering in de top vier, conform de doelstelling. De huidige zesde plek, zij het met een wedstrijd minder, kan nog verbeterd worden en selectie & staf zullen tot het einde van het seizoen voor de volle 100% strijden voor een mooie eindklassering.

Tevredenheid

De KNVB-Commissie kan dan ook niet anders dan tevreden zijn met de huidige ontwikkelingen binnen ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1. Het team speelt op een mooi (landelijk) niveau en heeft zich de afgelopen seizoenen op diverse vlakken ontwikkeld tot een grote naam in het Nederlandse Zaalvoetbal.

De afgelopen seizoenen werd dan ook met volle tevredenheid het contract van Spel en Sonneborn met één seizoen verlengd, maar voor komend seizoen vinden beide partijen het beter als er een nieuwe trainer voor de groep komt te staan. Ook zullen Herman Spel en Mark Sonneborn open staan voor een nieuwe uitdaging en gunnen wij ze namens ZVV Urk weer een mooie club waar zij zich kunnen blijven ontwikkelen.

Afsluiten

Om alvast duidelijkheid te geven en beide partijen de kans te geven te anticiperen op hetgeen wat komen gaat, is besloten om begin februari om tafel te gaan en knopen door te hakken. Nu beide partijen weten waar ze aan toe zijn, kan de knop weer omgezet worden en kan men zich focussen op de resterende competitiewedstrijden.

Sponsoren