De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1, kunnen na twee weken vrijaf weer aan de bak. Komende vrijdag wacht in Amsterdam concurrent Os Lusitanos.

Zespuntenduel

De laatste wedstrijd wie de Urkers speelden, was in Sporthal de Schelp tegen Scagha'66. Toen werd er met 7-2 gewonnen en werd de flater tegen Harderwijk (6-7) weer weggepoetst. Maar nu wacht de selectie van coach Herman Spel haar eerste uitwedstrijd van 2019. Op bezoek bij concurrent Os Lusitanos, moet De Kof 1 winnen om aansluiting te blijven houden met de (sub)top.

Vorm

De vorige onderlinge ontmoeting, was een prooi voor ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1. In Sporthal de Schelp werden de Amsterdammers met afgetekende cijfers verslagen; 8-2.

Sindsdien is Lusitanos beter gaan draaien en hebben de hoofdstedelingen de weg omhoog gevonden. Momenteel bezet men een 5e plek met vier punten meer dan nummer 6 De Kof 1. Maar de Urkers hebben nog een wedstrijd tegoed en spelen dus letterlijk en figuurlijk een zespuntenduel aankomende vrijdag. Bij een overwinning komt de vierde plek van Scagha weer in zicht en dit is conform de doelstelling.

Vrijdag

De wedstrijd in Sporthal Aristos begint om 21.30 en is live te volgen op het twitteraccount @zvvurk. Voor de thuisblijvers is er nog de wedstrijd in Sporthal de Schelp. Als De Kof 3 het om 19.45 opneemt tegen FC Bordkrijt 3.

Sponsoren