Na een winterstop van een aantal weken, staat aankomende vrijdagavond weer een thuiswedstrijd op het programma voor ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1. Het treft in Sporting Harderwijk de nummer laatst van de Eerste divisie A.

Wisselvallige seizoenshelft

Als we een blik op de stand werpen, dan zien we dat er veel ploegen in de Eerste divisie A dicht bij elkaar staan. Zo bezet De Kof 1 op dit moment een zevende positie op de ranglijst, maar heeft het wel een wedstrijd minder gespeeld als haar concurrenten. Bij een overwinning stijgt de selectie van coach Herman Spel weer naar een vijfde plek.

Diezelfde Spel blikte in de winterstop terug op de eerste seizoenshelft. Hij was tevreden over de wedstrijden tegen Texel, Leekster Eagles en Veerhuys, maar zag zijn team tegen concurrenten Winsum, LTC en Marlene 2 duur puntverlies lijden en ondermaats spelen:

Ben tot nu toe niet tevreden over de eerste seizoenshelft, omdat ik vind dat we onnodige nederlagen hebben geleden( Scagha & Marlene 2, Winsum en Futsal LTC) , tegen de betere ploegen(Veerhuys/Leek/Roermond) hebben we het wel goed gedaan. We zullen dus constanter moeten worden en elke wedstrijd hetzelfde moeten brengen. Doelstelling bij eerste 4, moet in mijn ogen nog haalbaar zijn , wat ik al eerder zei , we hebben onze beste spel nog niet laten zien. ‘

Constanter

Willen de zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 haar doelstelling behalen (top vijf) dan zal het constanter moeten presteren. Tegen de sterke teams werd goed gespeeld en verdiend punten gepakt, maar tegen gelijkwaardige of mindere teams, liet De Kof 1 zich (te) vaak aftroeven in de omschakeling.

Het zorgt ervoor dat de Urkers hierop hun speelstijl zullen moeten veranderen en vanuit een iets minder dominante speelstijl ook in de tweede seizoenshelft de punten moeten pakken. Het verschil met een promotie/degradatie plek is klein, maar tegelijkertijd is een plek in de top vier ook binnen handbereik.

Vrijdag

Het verschil tussen de subtop en de onderste plekken is klein. Aan de Urkers de taak om de tweede seizoenshelft goed te beginnen en meteen de punten te pakken. De Kof 1 speelt aankomende vrijdag en volgende week vrijdag (Scagha'66) een thuiswedstrijd. In Sporthal de Schelp hebben de Urkers al de nodige overwinningen geboekt. Met de steun van het fanatiek-thuispubliek moet ook Harderwijk aan de zegekar gebonden worden.

De wedstrijd in De Schelp begint om 21.10, vooraf (19.45) speelt De Kof 2 de polderderby tegen Futsal Emmeloord/Da Enzo 1. Beide wedstrijden zijn live te volgen op het Twitteraccount @zvvurk

Sponsoren