Na de flinke thuisnederlaag twee weken geleden had De Kof 1vorige week vrij in verband met een tussenronde in de beker. Aankomende vrijdag gaan de mannen van Herman Spel voor het eerst deze competitie naar het Noorden voor de wedstrijd tegen Leekster Eagels, de nummer twee van de ranglijst. Urk staat op de zesde plaats maar het verschil is maar drie punten. Een overwinning betekent dus dat er aansluiting gehouden word met de top van de Eerste Divisie A.

En dat is waar De Kof 1 wil proberen om zo lang mogelijk voor te spelen. Daarvoor moet er dus gewonnen worden van Leekster Eagles. In Sportcentrum Leek worden altijd beladen wedstrijden gespeeld tegen Leekster Eagles en dat zal aankomende vrijdag niet anders zijn. In de twee thuiswedstrijden die ‘de Eagles’ speelden is het nog ongeslagen met een winstpartij en gelijkspel. In deze twee wedstrijden werd er al wel maar liefst 16 doelpunten gemaakt waaronder een 12-1 zege op LTC, de grootste uitslag in de Eerste Divisie tot nu toe. De Urker zaalvoetballers kunnen dus vol aan de bak.

Bij De Kof 1 is Brahim Boundati geschorst voor twee wedstrijden na zijn rode kaart in de laatste thuiswedstrijd. Hij zal er vrijdag dus niet bij zijn. Verder beschikken de Urkers over een fitte selectie wie vrijdag wat hebben goed te maken na de nederlaag twee weken terug. Vorig seizoen eindigde het onderlinge treffen in Leek met 3-2 voor Leekster Eagles. De wedstrijd van aanstaande vrijdag is live te volgen via ons twitterkanaal @zvvurk.

Avondje Urk in Leek

Vrijdag speelt ook in het tweede team van De Kof in Sportcentrum Leek. Zij nemen het om acht uur op tegen Leekster Eagles 3. Deze wedstrijd word gespeeld op veld 2 van het sportcentrum. Nadat De Kof 2 de competitie goed was begonnen werd in de laatste drie wedstrijden maar één punt gepakt. Desondanks staat het voorlopig wel op de derde plaats en bij een overwinning zal dit ook zo blijven. Belangrijke wedstrijd dus ook voor het tweede team die in Leekster Eagles 3 een geplaagde ploeg treffen die nog maar drie punten wisten te pakken en daarmee de voorlaatste plaats op de ranglijst innemen.

  • SPEELRONDE 7. VRIJDAG 2 NOVEMBER 2018
  • LTC - Texel‘94
  • Leekster Eagles - zvv Urk
  • HV/Veerhuys - Os Lusitanos
  • HZV/Het vennewater - Futsal Winsum
  • Sporting Harderwijk - Scagha`66

Sponsoren