Na een vrije speelronde hervat De Kof aanstaande vrijdag de competitie tegen een promovendus uit Amsterdam. Os Lusitanos werd na een beslissingswedstrijd tegen Scagha ’66 overtuigend kampioen van de Topklasse.

In tegenstelling tot de Urker zaalvoetballers hebben de Amsterdammers al wel drie keer gespeeld. In de eerste competitiewedstrijd werden de enige drie punten van het seizoen gehaald. Sporting Harderwijk werd thuis met 5-1 verslagen. Afgelopen speelronde ging het juist thuis verrassend onderuit tegen Futsal Winsum.

Rentree

Verrassend was deze nederlaag omdat de Amsterdamse club beschikt over een sterke selectie. Afgelopen zomer zag Lusitanos wel hun smaakmaker vertrekken naar Eredivisieclub FC Marléne. Bij de Kof hoopt Abdul Boundati zijn rentree weer te maken na enkele weken blessureleed. Na de woensdagtraining zal hier meer duidelijkheid over zijn. Verder beschikken de Urkers over een fitte selectie.

Interessante wedstrijd

De Kof is na de derde speelronde terug te vinden op de zevende plaats. Promovendus Os Lusitanos staat er één plek onder. Een interessante wedstrijd dus voor beide teams om bij winst aan te haken met de subtop van de Eerste Divisie. Verlies daarentegen kan juist weer een plek in de onderste regionen opleveren. Interessante wedstrijd is het zeker, maar dus ook zeer belangrijk voor beide clubs. Twee weken terug plaatsten de Amsterdammers zich voor de laatste zestien in het landelijke bekertoernooi. De Kof werd door Eredivisionist Tigers Roermond uitgeschakeld na strafschoppen.

De Kof 2 – Flamingo

In de voorwedstrijd van aanstaande vrijdag speelt koploper De Kof 2 tegen de nummer vijf van de Hoofdklasse SC Flamingo. Afgelopen vrijdag won het tweede team in een ware thriller van Futsal Marum met 4-3 waardoor het nu voorlopig koploper is in de Hoofdklasse. Bij winst aanstaande vrijdag schudt het de Leeuwarders voorlopig af in de strijd om de eerste plaats. Belangrijke punten dus om thuis te houden voor beide teams. De Kof 2 begint om 19:40 uur. De Kof 1 trapt af om 21:10 uur.

  • VRIJDAG 5 OKTOBER 2018
  • Futsal Winsum - HV/Veerhuys
  • LTC - HZV/Het vennewater
  • Texel '94 - FC Marléne 2
  • zvv Urk/Bakkerij de Kof - Os Lusitanos
  • Sporting Harderwijk - Leekster Eagles

Sponsoren