De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 spelende komende vrijdag hun laatste duel van het seizoen. In Hoorn is Hovocubo 2 de tegenstander.

Middenmoot

Na de 3-6 nederlaag tegen White Stones is De Kof 1 zowat uitgespeeld voor dit seizoen. Alleen Honselersdijk kan de selectie van coach Herman Spel nog passeren op de ranglijst. Beide ploegen hebben nu evenveel punten (28) De Urkers staan met een iets beter doelsaldo zesde (+3) terwijl Honselersdijk zevende staat (-5)

Alleen bij puntverlies van De Kof 1 en een overwinning van Honselersdijk, wat Texel'94 thuis ontvangt, kunnen de Urkers nog een plekje zakken. Maar om het seizoen goed af te sluiten, wil ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 haar zesde plek behouden en zo doende het seizoen eindigen in de middenmoot.

Degradatie

ZVV Hovocubo 2 daar in tegen gaat mogelijk nog elke spannende weken tegemoet. De zaalvoetballers uit Hoorn staan momenteel tiende met 20 punten. Deze plek betekent het spelen van promotie/degradatie wedstrijden, eveneens de negende plek, welke HZV/Het Vennewater bezet, ook zij hebben 20 punten.

Op plek 11 is Futsal Salaam te vinden met 18 punten. Zij hebben een wonder nodig, wil 'op dit moment' rechtstreekse degradatie worden afgewend. De Rotterdammers spelen hun laatste wedstrijd tegen MSV Zeemacht en moeten winnen om bij puntverlies van Vennewater en/of Hovocubo 2 zich te verzekeren van de P/D wedstrijden.

Honselersdijk

Maar er is mogelijk nog een uitweg voor één van beide ploegen, want deze week werd bekend, dat SV Honselersdijk volgend seizoen niet zal deelnemen aan de Eerste divisie, dit vanwege organisatorische redenen binnen de club.

Deze plek zal nog ingevuld moeten worden, maar op het moment van schrijven is het nog niet bekend of dit zal gebeuren door een team uit de huidige competitie, of een extra promovendus vanuit de Topklasse. Voor beide teams nog een spannende week, waarin waarschijnlijk vrijdagavond het één en ander duidelijk zal worden.

Vrijdag

De Kof 1 kan dus in een spannende slotronde, waarin White Stones de titel definitief hoopt binnen te halen, en er onderin nog van alles kan gebeuren, nog een leuk woordje meepraten. Als men wint van Hovocubo 2 is de zesde plaats veilig, maar zal dat onderaan de ranglijst nog wat aardig teweegbrengen.

De slotwedstrijd begint om 21.00 en is live te volgen via het Twitteraccount @zvvurk. We proberen t.z.t. ook de updates te geven omtrent de overige wedstrijden wie er toe doen in de Eerste divisie A.

Sponsoren