Lange tijd leek ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 op weg naar een stunt, maar een sterke eindsprint van White Stones en dan met name van Jeffrey Klijbroek voorkwam puntverlies van de aanstaande kampioen van de Eerste divisie A. Uiteindelijk won White Stones met 3-6 van De Kof 1, na een ruststand van 2-2.

Boeiende openingsfase

In de eerste helft konden de Urkers prima meekomen met de koploper uit de Eerste divisie A. Het was bij vlagen zelfs beter en de 1-0 voorsprong kwam dan niet uit de lucht vallen. Het was Kees de Boer wie tekende voor de openingstreffer. Helaas was de vreugde van korte duur, want twee minuten later was het Jeffrey Klijbroek wie zijn show startte met het scoren van de 1-1.

Sterke tegenstand

Toch liet De Kof 1 zich niet direct van de wijs brengen. Na de 1-1 maakten beide teams er een boeiend schouwspel van, waar het publiek wederom de grote winnaar van was. In de 10e minuut was het Abdel Boundati wie de 2-1 wist te scoren, nadat Kees de Boer even daarvoor nog de lat raakte.

Een nieuwe voorsprong zorgde toch voor lichte paniek bij de zaalvoetballers uit Egmond aan Zee, wat minimaal een punt nodig had om haar aanstaande titel niet te verliezen. Inmiddels was het publiek vol achter De Kof gaan staan en was men zelfs de bovenliggende partij halverwege de wedstrijd.

Gelijke stand

Ondertussen maakte de thuisploeg ook de nodige overtredingen, deels om het tempo/gevaar uit de aanvallen van White Stones te halen, maar het leverde drie minuten voor tijd wel de vijfde teamfout op. Een team als White Stones weet met zulke situaties wel raadt en probeerde dan ook nog een overtreding uit te lokken, om zo een tien-meter trap te forceren.

Deze kwam er ook, nadat Redouan Boundati een onnodige overtreding begon, ter hoogte van de middenlijn. Het bleek een dure te zijn, want de daarop volgende tien-meter trap werd feilloos binnengeschoten door wie anders dan Jeffrey Klijbroek.

Met een 2-2 tussenstand gingen beide teams richting de kleedkamer en leek er nog van alles mogelijk voor de Urkers.

Klijbroek show

Na rust nam White Stones afstand van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1. In de eerste minuten van de tweede helft lag het tempo nog laag aan beide kanten en wilde men nog niets forceren, maar in de laatste 10 minuten van de wedstrijd was het White Stones wat toch de winst naar zich toe trok.

Na de 2-3 van Klijbroek, kreeg De Kof 1 nog enkele kansen op de gelijkmaker, met name Kees de Boer was hier nog dichtbij, maar de keeper van White Stones keepte een sterke wedstrijd en hield zijn ploeg op voorsprong. In de slotfase liepen de zaalvoetballers uit Egmond aan Zee uit naar een 2-6 voorsprong via Daan Groot en nog tweemaal Jeffrey Klijbroek.

Ervaring rijker

Een minuut voor tijd kon Redouan Boundati nog iets terug doen, maar dat was slechts een doekje voor het bloedden. Met een 3-6 nederlaag is De Kof 1 weer ervaring rijker. Het bood goed tegenstand aan de koploper van de Eerste divisie, maar moest zich op een gegeven moment toch gewonnen geven. Er zat meer in, maar helaas in de tweede helft zat het de Urkers ook niet mee qua afmaken van haar kansen.

De laatste wedstrijd van het seizoen wordt gespeeld in Hoorn tegen Hovocubo 2. Deze ploeg strijdt nog om de play-offs te halen tegen degradatie, want bij een nederlaag tegen Urk en een overwinning van Salaam tegen Zeemacht, is Hovocubo 2 gedegradeerd. De Urkers daar in tegen kunnen nog een plek zakken bij een nederlaag of gelijkspel. Honselersdijk, momenteel nummer zeven, heeft evenveel punten als De Kof 1 (28) en speelt haar laatste wedstrijd tegen Texel'94 (thuis)

Sponsoren