De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 hervatten de competitie vrijdagavond met een uitwedstrijd bij FC Marlène 2 in Heerhugowaard. Kan de selectie van coach Herman Spel daar in Sporthal Waardergolf haar eerste overwinning behalen?

Dichtbij

Afgelopen vrijdag was De Kof 1 dichtbij een overwinning. In de Schelp hield het Amsterdamse AC Kingdom de Urker zaalvoetballers op een gelijkspel, door er een waar doelpuntenfestijn van te maken (10-10) In de rust van dit duel was coach Herman Spel laaiend op zijn ploeg, omdat men voor rust een 4-1 voorsprong uit handen gaf en te gemakkelijk de tegengoals weggaven.

Kwalijk

Spel nam het zijn ploeg kwalijk dat men te gemakzuchtig en ongeconcentreerd in bepaalde fases van de wedstrijd was, vooral omdat de spelers voor het tweede seizoen deze wedstrijden spelen en inmiddels weten wat gevraagd wordt op dit niveau. Dat er helaas dan toch zulke momenten insluipen, is volgens Spel duur puntverlies.

Vertrouwen

Met het gegeven feit dat de Urkers dit seizoen in al haar vier officiële wedstrijden zeker niet de mindere partij waren en men voldoende kansen op overwinningen had, biedt het nodige perspectief en vertrouwen dat straks wel de punten worden binnen geharkt.

FC Marlène 2

Om te beginnen aankomende vrijdag tegen een directe concurrent: FC Marlène 2. Twee seizoenen geleden nog een sta-in-de-weg toen de Urkers ternauwernood directe handhaving misliepen, maar ook dit seizoen weer een concurrent om de posities boven de degradatie-streep.

één punt

De zaalvoetballers uit Heerhugowaard zijn het seizoen begonnen met één overwinning en twee nederlagen. Daarmee zijn ze te vinden op plaats 8, met slechts één punt boven De Kof 1. De enigste overwinning werd behaald op AC Kingdom (7-4) terwijl er tegen 't Knooppunt 2 (4-2) en Honselersdijk (6-1) een nederlaag werd incasseert. Terwijl Leekster Eagles afgelopen maandagavond in de KNVB-bekertoernooi met 3-2 te sterk was.

Blessures

Nog altijd zijn Brahim, Redouan en Adbel Boundati geblesseerd. De eerstgenoemde twee hopen op korte termijn weer fit te zijn, terwijl Abdel pas om en nabij de winterstop zal kunnen meetrainen/spelen.

Vrijdag

Kan de Kof 1 na de nipte nederlaag tegen Zeemacht (3-4) en de gelijke spelen tegen Salaam (4-4) en AC Kingdom (10-10) een overwinning behalen tegen FC Marlène 2? De wedstrijd in Sporthal Waardergolf begint al om 19.30. Daarna vindt de derby tussen FC Marlène 1 en HV/Veerhuys plaats. De wedstrijd van De Kof 1 is live te volgen via het twitteraccount @zvvurk

Sponsoren