Het scorebord in Sporthal de Schelp maakte afgelopen vrijdagavond overuren bij de wedstrijd tussen De Kof 1 en AC Kingdom. Er werd maar liefst twintig keer gescoord (!) Na 40 minuten spelen stond er een 10-10 eindstand op het scorebord.

Resultaat

Ondanks een goede start in de competitie, hadden de Urkers nog maar één punt behaald uit twee wedstrijden. In de eerste competitiewedstrijd werd er nipt verloren van kampioenskandidaat MSV Zeemacht (3-4) Terwijl in het verre Rotterdam een gelijkspel (4-4) werd behaald tegen Futsal Salaam. Dus moest afgelopen vrijdag tegen laagvlieger AC Kingdom de eerste (thuis) overwinning worden behaald.

Gelijkwaardig

Maar de Amsterdammers waren op volle oorlogssterkte afgereisd naar Urk, en wilden zelf ook voor haar eerste overwinning strijden. In de eerste helft kwamen de Urkers op een 4-1 voorsprong, maar door onoplettendheid in de verdediging en pech kwam Kingdom terug tot 4-4. Uiteindelijk zouden beide ploegen met een 5-5 stand de kleedkamer opzoeken.

Na rust ging de wedstrijd gelijk op, met kansen over en weer. Na de 7-7, maakte AC Kingdom in de slotfase een sterke indruk en zette de selectie van coach Herman Spel op een 7-10 achterstand. Daarmee leek een nederlaag een feit, totdat de Amsterdamse keeper Samir Azmani bij een 8-10 stand een rode kaart kreeg, nadat hij uit frustratie de bal naar één van de scheidsrechters gooide.

Twijfel

Dit was omdat een schot van Albert Hendrik Romkes via de lat het doel leek in te gaan, maar keeper Azmani wist volgens hemzelf de bal nog voor de lijn weg te pakken. Een van de scheidsrechters oordeelde anders en besliste dat de bal de over de lijn was geweest.

Een moeilijke en moedige beslissing, want volgens onze positie (op de tribune) was het onduidelijk of de bal inderdaad de lijn had gepasseerd. Hoe dan ook een moment van geluk, wat De Kof 1 even nodig had, nadat het al vele pech-momenten had gekregen zo vroeg in het seizoen.

Terugkeer

Uiteindelijk moest Kingdom-veldspeler Noureddine Daoudi de laatste anderhalve minuut keepen. Dit bleek geen succes voor Kingdom, want uiteindelijk wist De Kof 1 nog tweemaal te scoren, waardoor een nederlaag werd afgewend. Een spannende wedstrijd, met een gelijkspel als eindresultaat.

Een geluk bij een ongeluk voor De Kof 1, wat afgelopen vrijdagavond aanvallend een ruime voldoende kreeg, maar verdedigend een dikke onvoldoende. Uiteraard zaten er ongelukkige situaties bij, zoals een eigen doelpunt en een geblokte pass, maar de manier waarop in sommige spelsituaties werd gestreden om de bal te heroveren/veroveren, zal nog vele malen beter moeten en ook qua scherpte zal het team van coach Herman Spel bij de les moeten blijven, wil De Kof 1 haar overwinning(en) behalen.

Tiende plek

Door het gelijkspel bezetten de Urkers een tiende plek, net boven Hovocubo 2 en AC Kingdom. Aankomende vrijdag wacht in Heerhugowaard de ontmoeting tegen directe concurrent FC Marlène 2.

Doelpuntenmakers: Jelbert Loosman 4x. Willem Snoek 2x. Jan Kramer 1x. Kees de Boer 1x. Albert-Hendrik Romkes 1x en Klaas-Jelle Romkes 1x.

Sponsoren