Komende vrijdagavond staat er een belangrijke afspraak op de kalender voor de zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1. In Sporthal de Schelp is AC Kingdom uit Amsterdam de tegenstander. Voor de selectie van coach Herman Spel is het een belangrijke ontmoeting om opnieuw een goed resultaat te behalen, na de 4-4 tegen Futsal Salaam.

Goede seizoensstart

Na de vroege uitschakeling in de landelijke beker, hadden de Urkers afgelopen vrijdag geen wedstrijd. Deze week wordt de competitie hervat en kan De Kof 1 een belangrijke slag slaan zo vroeg in het seizoen. Nadat vorige week in Rotterdam een gelijkspel uit het vuur werd gesleept, kan men tegen laagvlieger AC Kingdom strijden om haar eerste overwinning. Vier punten uit drie wedstrijd zou een mooie mooie start zijn van de competitie.

AC Kingdom

De Amsterdammers zijn slecht begonnen aan de competitie. Na drie competitiewedstrijden heeft men nog geen enkel punt weten te behalen. Tegen 't Knooppunt 2 (0-6) FC Marlene 2 (7-4) en Futsal Salaam (2-10) werd een (ruime) nederlaag geleden. Ook zij zullen tot op het bot gemotiveerd zijn om op Urk een goed resultaat te behalen.

Tegenslag

De selectie van coach Herman Spel kent dit seizoen al een tegenslag. Zo is Abdel Boundati nog voor langere tijd uitgeschakeld met een knieblessure, maar is ook Brahim Boundati enige tijd geblesseerd geweest. Hij moest in de ontmoeting tegen MSV Zeemacht (3-4) halverwege geblesseerd afhaken, waardoor hij 'alleen' de ontmoeting met Futsal Salaam (4-4) miste. Hij hoopt er komende vrijdag tegen AC Kingdom bij te zijn, maar dan zal hij wel de training van aanstaande woensdag moeten doorstaan.

Perspectief

Toch ziet de seizoensstart er positief uit. Ondanks een nipte nederlaag tegen MSV Zeemacht, was het veldspel wel in orde bij De Kof 1. Net als tegen Salaam, konden de Urkers tegen twee sterke tegenstanders goed meekomen en lagen er zelfs kansen op een overwinning. Dat geeft de burger moed en ongetwijfeld de spelers ook, die met vertrouwen de ontmoetingen tegen Kingdom en FC Marlene 2 tegemoet zien.

Vrijdag

Kan ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 komende vrijdag haar eerste competitieoverwinning behalen? De wedstrijd in Sporthal de Schelp begint om 21.15. Vooraf speelt ZVV Urk/Bakkerij de Kof 3 om 19.45 tegen ASC'75, terwijl De Kof 2 op bezoek gaat bij Drs. Vijfje 2 uit Groningen.

Sponsoren