De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 hebben haar eerste punt van het seizoen binnen. Tegen koploper Futsal Salaam werd een knappe 4-4 gelijkspel uit het vuur gesleept. Lange tijd leidden de Urkers, maar in de slotfase was het overwicht van de zaalvoetballers uit Rotterdam te groot. In de slotminuut scoorde Willem Snoek na een 4-3 achterstand alsnog de 4-4 tegen de touwen.

Resultaat

Urk en uitwedstrijden gaan niet altijd hand in hand. Twee seizoenen geleden werd er slechts vier punten behaald in de uitduels, iets wat dit seizoen beter zal moeten. In Topsportcentrum Rotterdam stond de selectie van coach Herman Spel voor een lastige opgave, want tegenstander Futsal Salaam was het seizoen sterk begonnen met een bekerzege op Eredivisionist WSV/FSG en een competitie-overwinning op AC Kingdom (2-10)

Topsportcentrum

Aan de zaal in Topsportcentrum Rotterdam lag het vrijdagavond niet. Een mooi complex, wat enige tijd geleden grondig is gerenoveerd. Een mooie zaal met twee grote tribunes, zorgden voor enkele mooie plaatjes. Helaas viel het toeschouwersaantal flink tegen. Op de tribune zaten slechts enkele Rotterdamse (straat) rappers en ADO Den Haag-speler Abdenasser El Khayati, wie overigens de coaching op zich nam vanaf de tribune.

Nordin Boukhari

Bij Futsal Salaam speelt oud-Ajacied Nordin Boukhari, tevens aanvoerder van dit team. Een leuk affiche voor de Urkers, wie op dit niveau tegen tal van bekende namen zullen spelen. Maar al vroeg in de wedstrijd keek men tegen een 1-0 achterstand aan. Het was Boukhari wie bij de tweede paal zichzelf vrij speelde en eenvoudig Futsal Salaam op voorsprong bracht.

Ommekeer

Maar de Urkers lieten zich niet van de wijs brengen en toonden opnieuw veerkracht. Na acht minuten spelen nam De Kof 1 alweer een 1-2 voorsprong door treffers van Kees de Boer en Klaas Jelle Romkes. Salaam-keeper Brahim Amrani bleek een zwakke schakel en moest alle zeilen bijzetten om zijn team te behoeden voor een grotere achterstand.

Aan de andere kant was het Willem de Borst wie met enkele puike reddingen het Rotterdamse aanvalsgeweld probeerde te temmen. Vooral Hocein el Ammach was in de 1e helft één van de uitblinkers bij Salaam. In een spannende en gelijkopgaande eerste helft hield De Kof 1 haar 1-2 voorsprong vast en ging met een voorsprong rusten.

Comeback

In de tweede helft zetten Futsal Salaam meer druk op de ketel. Keeper De Borst kreeg het druk voor zijn doel, maar in de counter kregen Riekelt Post en Klaas Jelle Romkes enkele goede kansen op een treffer. Laatstgenoemde wist uiteindelijk de 1-3 binnen te schieten, waardoor de Urkers in een zetel kwamen.

Helaas konden de mannen van coach Herman Spel niet lang genieten van hun 'ruime' voorsprong, want het was Salaam wat binnen twee minuten weer op 3-3 wist te komen.

In een boeiende slotfase kregen beide ploegen kansen op een voorsprong, maar was het de thuisploeg wie als eerste toesloeg. Het was opnieuw Hossein el Ammach wie wist te scoren en zodoende de Rotterdammers op een 4-3 voorsprong bracht.

Gelijkspel

Met Kees de Boer als spelende keeper moest De Kof 1 opeens vol aan de bak om nog een punt uit het vuur te slepen. Dit lukte, want 49 seconden voor tijd was het Willem Snoek wie de 4-4 kon binnentikken. In een hectische slotminuut wilde Salaam vol voor de overwinning gaan en stuurde coach El Khayati zijn keeper Amrani mee naar voren. Dit werd de Rotterdammers bijna fataal, want in de slotseconde was aanvoerder Jelbert Loosman dichtbij de 4-5, maar Amrani was nog net op tijd terug om zijn schot te pareren, wat overigens later hands bleek te zijn.

Concentratie

Desondanks mag De Kof 1 trots zijn met dit gelijkspel. Weliswaar hadden de Urkers lange tijd een voorsprong, maar bleek Salaam toch net iets te sterk om de drie punten mee te nemen. Salaam heeft een goed team, wat aanvallend over veel kwaliteit beschikt, maar verdedigend schort het nog bij de Rotterdammers, wat bij vlagen ook tegen zichzelf vocht en dan met name op het gebied van concentratie/motivatie.

Wil Salaam echt een Eerste Divisie-topper worden of zelfs promoveren naar de Eredivisie, dan zal men op dit gebiedt nog enkele stappen moeten maken. Dit doet verder niets af van de puike prestatie, welke de selectie van coach Herman Spel geleverd heeft, door tegen een sterke ploeg lange tijd de bovenliggende partij te zijn. Opnieuw biedt dit resultaat veel perspectief voor de komende ontmoetingen tegen AC Kingdom en FC Marlene 2.

Sponsoren