ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 kent probleemloze avond

24 april 2023 8:45

Hendrik Brands

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 hebben afgelopen vrijdagavond met een prima overwinning het thuispubliek aardig vermaakt. Tegen PKC'83 leek een monsterscore in de maak, maar bij 6-1 vond de thuisclub het wel welletjes.

De Kof 1 kende een probleemloze avond in Sporthal de Schelp. Het publiek werd aardig vermaakt met vele goals en een aantal goede kansen. In het eerste deel van de eerste helft kon PKC'83 nog enigszins meekomen, maar na de 1-1 van Rochendy Constansia, was het een en al ZVV Urk/Bakkerij de Kof wat de klok sloeg. In de beginfase kwamen de Urkers via Willem Snoek al op een vroege voorsprong, om vervolgens in minuut 17 en 19 via Kees de Boer de ruststand op 3-1 te bepalen.

Na rust ging de thuisploeg vrolijk door met scoren. Het was opnieuw Willem Snoek (2x) en aanvoerder Jelbert Loosman wie hun sterke optredens verzilverden met een treffer (6-1) Vooral routinier Willem Snoek was met een hattrick de gevierde man aan Urker zijde.

In de absolute slotfase probeerde PKC'83 via een meevoetballende keeper de stand nog iets dragelijker te maken, dit lukte aardig, want in de slotfase konden de Groningers nog driemaal keeper Marinus Bakker passeren (6-4) De overwinning kwam nooit echt in gevaar, waardoor De Kof 1 probleemloos de drie punten kon bijschrijven.

Vrijdag
Door deze overwinning klimt de selectie van coach Herman Spel naar een zesde plek op de ranglijst. Bij een overwinning op SC Olympic komende vrijdagavond kan De Kof 1 ook nog de vijfde plek bemachtigen. Concurrent Excelsior'31 is namelijk al uitgespeeld, heeft drie punten voorsprong op De Kof 1, maar een veel slechter doelsaldo dan de Urkers.

Aanstaande vrijdagavond reist De Kof 1 dus af naar Arnhem voor de ontmoeting met SC Olympic. In Sporthal de Schelp werd deze tegenstander eerder nog met 9-3 verslagen. De afgelopen twee wedstrijden wist Olympic nog te winnen. Afgelopen vrijdag werd FC Brasil met 1-4 verslagen, daarvoor wist men met 9-4 te winnen van WMC.

Een lastige uitduel voor de Urkers, wie het seizoen graag winnend willen afsluiten, om zodoende een plek in de top vijf te realiseren. De wedstrijd in Sporthal Valkenhuizen begint om 20.30 en is live te volgen via Twitter @zvvurk.