Gevoelige nederlaag voor ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1

26 maart 2023 21:00

Hendrik Brands

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 hebben afgelopen vrijdagavond de aansluiting met de top vijf verloren. In Sporthal de Schelp was concurrent Excelsior’31 met 1-3 te sterk voor de Urkers.

Vooraf waren de belangen groot. Bij een overwinning kon De Kof 1 weer dichterbij een vijfde plek komen in de Eerste divisie C, maar helaas liep het niet goed af aan Urker zijde. De gehele wedstrijd hielden beide teams elkaar in evenwicht. Beide ploegen konden de overwinning ruiken, ook de Urkers drongen zeker aan op een voorsprong, maar helaas waren de bezoekers uit Rijssen net iets gelukkiger in het afronden van hun kansen.

Na de 0-1 van Rik Voortman, scoorde De Kof 1 via de Kees de Boer de gelijkmaker (1-1) Na rust kregen beide ploegen de nodige mogelijkheden, maar was het namens Excelsior'31 Wouter Averesch wie een fraaie actie bekroond zag worden met een treffer (1-2).

Dat de Urkers in de laatste drie minuten van de wedstrijd via een vliegende keeper (Kees de Boer) een alles of niets poging ondernamen voor een resultaat, zorgde helaas niet voor het gewenste effect. In de slotseconde kon Cor Pongers de zege namens Excelsior'31 definitief veiligstellen (1-3).

Hierdoor is Bakkerij de Kof 1 zo goed als zeker kansloos voor een top vijf klassering. Wel moeten de Urkers nog alle zeilen bijzetten om überhaupt zesde te worden. Op de ranglijst is Drs. Vijfje De Kof 1 al gepasseerd en staan de Urkers nu op een zevende plek in de Eerste divisie C. Over twee weken mag Bakkerij de Kof 1 op bezoek bij LZV/Kuypers, de nummer laatst op de ranglijst.