Spectaculair duel eindigt onbeslist

11 maart 2023 8:30

Hendrik Brands

In sporthal de Schelp kwam afgelopen vrijdagavond mede-koploper Futsal Heracles Almelo op bezoek. In de uitwedstrijd in Almelo had De Kof 1 hier nog met (11-1!) van verloren. Reden genoeg om in de thuiswedstrijd voor sportieve revanche te gaan, doormidden van een goed resultaat met aansprekend zaalvoetbal.

Spektakel
De aanwezige toeschouwers in Sporthal de Schelp waren vrijdagavond getuige van een waar zaalvoetbal-spektakel. Nee, niet dat Bunga Melati of Trimeur stonden te schitteren op het veld. Maar De Kof 1 en Heracles Almelo maakten voor het publiek er een enerverende avond van.

Dat De Kof 1 de uitwedstrijd met forse cijfers verloor, was in de thuiswedstrijd nauwelijks zichtbaar. Ja, de bezoekers uit Almelo kregen in de beginfase de nodige kansen, kwamen zelfs op een 0-1 voorsprong, maar keeper Marinus Bakker hield zijn ploeg op de been met enkele puike reddingen.

Gaandeweg de eerste helft kwam Bakkerij de Kof 1 beter in de wedstrijd en drong het zelfs aan op de gelijkmaker. Het was aanvaller Willem Snoek wie na 2 gemiste kansen, zijn derde kans wel verzilverde en beide ploegen op gelijke hoogte bracht (1-1) De ervaren aanvaller was de gehele wedstrijd een plaag voor de Almeloese verdediging en speelde een puike wedstrijd.

Voorsprong
Halverwege de eerste helft kantelde de wedstrijd in het voordeel van de Urkers. De Kof 1 kende een ongekende en misschien wel historische 10 minuten. In rap tempo wisten een ontketende Johan Loosman (2-1 en 3-1) en opnieuw Willem Snoek (4-1) Bakkerij de Kof 1 naar een forse voorsprong te schieten. Een weelde in de Schelp, wat gesteund werd door het fanatieke thuispubliek, wat bij vlagen weer oude tijden herleefde van de afgelopen seizoenen, waarbij menig topploeg in de Eerste divisie met knikkende knieën richting De Schelp afreisde.

Comeback
Na de rust ging De Kof 1 vrolijk verder waar het gebleven was. Meteen wist Johan Loosman zijn hattrick af te ronden en de 5-1 op het scorebord liet noteren. Dat Heracles nog de 5-2 maakte, werd nog geen minuut later weer tegeniet gedaan door Jelbert Loosman, wie uit een vrije trap de 6-2 binnenschoot.

Een sensatie leek in de lucht, maar zoals eigenlijk in zaalvoetbal wel bekend is, kan een wedstrijd ook in mum van tijd weer volledig kantelen. Even leek Futsal Heracles Almelo zoekende te zijn, vooral omdat een spelende keeper uitbleef, maar 10 minuten voor tijd werd er toch weer een tegentreffer geïncasseerd door de Urkers (6-3)

Daarna kreeg Heracles Almelo weer geloof dat er iets te halen viel en ging het alles of niets spelen. Waar de Urkers met de rug tegen de muur kwamen te staan, was het Stan Nijhuis wie de bezoekers aan de hand wist te nemen met enkele belangrijke treffers. De oud-veldvoetballer van SVZW en DETO was voor de Urker-verdediging een ware plaag met zijn fysiek en doelgerichtheid.

In rap tempo kwam Heracles terug tot 6-6, misschien waren de doelpunten iets te snel en gemakkelijk weggegeven, maar in het tweede bedrijf van de tweede helft rechtte de Almeloers hun rug en liet het zien waarom het mede-koploper was in de Eerste divisie C.

In een zenuwslopende slotfase kregen beide ploegen nog kansen op de overwinning, waarbij in de absolute slotseconden een poging van Heracles Almelo onschadelijk gemaakt kon worden. Daarbij kwam De Kof 1 nog goed weg toen de arbiter van dienst iets te snel floot voor een overtreding, waarbij Heracles vlak daarna de 6-7 binnenschoot. Helaas voor de bezoekers kon deze treffer geen doorgang vinden. Even daarvoor leek Bakkerij de Kof 1 alsnog met de zege ervandoor te gaan. Maar een schot wie via paal en lat op de doellijn stuiterde, was volgens de scheidsrechter(s) niet volledig over de lijn geweest.

Zodoende moesten beide ploegen, tot elkaars ongenoegen leven met een punt. Waar Bakkerij de Kof 1 de gedachte had dat het een zege uit handen gaf, voelde Heracles zich ontevreden en bestolen met een punt. In de heat of the moment komen dan allerlei gedachtes naar boven, maar uiteindelijk is een gelijkspel een terechte afspiegeling van een boeiend zaalvoetbalgevecht, waarbij het publiek de grote winnaar was en de drie punten mee naar huis nam.