ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 walst over WMC heen

23 januari 2023 9:00

Hendrik Brands

Waar vooraf nog een spannende wedstrijd werd verwacht in Winschoten, bleek dit verre van het geval te zijn. In sporthal ‘Winschoten’ liep De Kof volledig over de thuisploeg heen en begint zo uitstekend aan de tweede seizoenshelft.

Meteen vanaf het eerste fluitsignaal gooiden de Urkers de druk er volop, dit resulteerde met de eerste beste kans ook meteen een doelpunt op. Kees de Boer zette goed druk en Johan Loosman schoot laag binnen: 0-1. De Kof 1 hield de wedstrijd daarna goed onder controle en kreeg ook meerdere kansen, maar moest toch een tegentreffer incasseren. WMC counterde keurig naar de gelijkmaker vijf minuten voor rust.

Toch zou De Kof 1 zich goed herpakken. Eerst was het Riekelt Snoek die zijn doelpuntje kon meepikken, hij schoot goed laag in de hoek. Daarna was het Jacob Regnerus die zijn eerste doelpunt maakte voor De Kof 1. Een prima aanval leverde de 1-3 voorsprong op bij de rust.

Dominante tweede helft
Waar in de eerste helft De Kof 1 al veel beter was werd dat in de tweede helft nog duidelijker. WMC kon weinig inbrengen en op telkens de juiste momenten sloegen de Urkers toe. Eerst was het weer Johan Loosman met een prachtige stift voor de 1-4, daarna counterde Jelbert Loosman naar de 1-5 en ook Albert Hendrik Romkes pikte zijn doelpuntje mee in de korte hoek.

Dat WMC daarna nog de 2-6 maakte was eigenlijk onnodig en paste ook niet in het wedstrijdbeeld van de tweede helft waarin de Urkers domineerden, maar De Kof 1 liet zich er niet door van de wijs brengen. Jacob Regnerus beloonde zijn prima wedstrijd met een tweede doelpunt (2-7) en ook Johan Loosman wist zijn hattrick te noteren. Het slotakkoord was voor Riekelt Snoek, die ook zijn tweede van de avond wist te maken.

Vrijdag 27 januari > FC Brasil’77
Al met al een prima avond voor ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1, die hiermee twee plaatsen stijgt op de ranglijst. Aanstaande vrijdag volgt de tweede uitwedstrijd van het jaar. Dit is meteen ook de verste uitwedstrijd. In Ter Borg staat FC Brasil’77 op het programma.