ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 strijdend ten onder tegen koploper

14 november 2022 19:30

Het Urkerland

De opgave was loodzwaar. De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij De Kof stonden vrijdag voor de opgave om koploper ZVV Ede het eerste puntenverlies van dit seizoen toe te brengen. De Urkers boden meer dan goed tegenstand, maar stonden na afloop met lege handen.

Koploper ZVV Ede is dit seizoen in de Eerste Divisie C de gedoodverfde kampioenskandidaat. De ploeg wist de eerste zes wedstrijden allemaal in winst om te zetten en was ook op Urk niet van plan punten te verliezen. Met technisch vaardige spelers en met veel beweging en dreiging, liet men dat vanaf het beginsignaal duidelijk merken. De Urker zaalvoetballers werden tot verdedigen gedwongen en wisten zelden gevaarlijk te worden. Het was aan doelman Marinus Bakker te danken dat het tot halverwege de eerste helft 0-0 bleef. Een doelpunt van de Edenaren kon echter niet uitblijven. Na ruim tien minuten spelen was de Urker sluitpost kansloos op een snoeiharde inzet van Ede.

Aansluitingstreffer
Vijf minuten later werd het 0-2, een logische tussenstand gezien het overwicht van ZVV Ede. Vlak voor het rustsignaal was daar toch plotseling de aansluitingstreffer voor de Urkers. Jan Kramer, voor deze wedstrijd even terug van weggeweest, schoot de bal achter de doelman van Ede.

In de tweede helft bleef de 1-2 tussenstand lang op het scorebord staan, vooral door de meer dan uitstekende tegenstand die de Urkers wisten te bieden. Lange tijd hing zelfs de gelijkmaker van ZVV Urk in de lucht.

Zuur
Het voelde dan ook zuur aan, dat juist op het moment dat Urk met een spelende keeper zou gaan spelen, de gasten de voorsprong naar 1-3 wisten te tillen. De spelers van coach Herman Spel haalden in de laatste minuten nog alles uit de kast voor een beter resultaat, maar moesten vlak voor tijd de vierde treffer van Ede incasseren, waarmee de nederlaag definitief een feit was.