ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 geeft overwinning uit handen

3 oktober 2022 9:15

Hendrik Brands

Een onnodige achterstand, een goede comeback, om het daarna volledig uit handen te geven. De zaalvoetballers van De Kof 1 zitten in de hoek waar de klappen vallen. Drs. Vijfje profiteerde optimaal en pakte de volle buit in de slotminuut. De Urkers beleven daarom een onnodig beroerde start van het nieuwe seizoen.

Onnodige achterstand met rust
Veel was er niet aan de hand de eerste helft, de Urkers gaven helemaal niets weg. Zelf kreeg het via Willem Snoek en Albert Hendrik Romkes nog goede kansen. In de laatste minuut van de eerste helft kon na balverlies de studenten uit Groningen optimaal profiteren in de counter: 0-1. Onnodige achterstand zo vlak voor de pauze.

Comeback
Na rust kreeg De Kof via de omschakeling wederom een tegentreffer te verwerken. De bal werd door Rik Slomp binnengelopen en de Urkers moesten beginnen aan een comeback. Deze kwam er ook met twee doelpunten van Albert Hendrik Romkes en tussendoor Kees de Boer. Plotseling stonden de Urkers dus met 3-2 voor. Tot de laatste minuut.

Met vliegende keeper werd de gelijkmaker binnengetikt bij de tweede paal. En vlak erna vanuit een intrap zelfs de 3-4. Een enorme domper voor De Kof die een prima tweede helft hebben gespeeld, maar op cruciale momenten niet bij de les waren en daardoor een nederlaag moeten slikken.

21 oktober thuiswedstrijd
Komende twee weken geen wedstrijd voor ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1. Op 21 oktober staat de volgende wedstrijd op het programma. Wederom thuis tegen Futsal Winsum.