Wervelend ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 overklast MSV Zeemacht in één helft

15 mei 2022 14:00

Hendrik Brands

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 hebben in eigen huis met overtuigende cijfers gewonnen van Zeemacht uit Den Helder (6-2) In de eerste helft hadden de Urkers geen kind aan de spartelende nummer 3 van de ranglijst, wat pas bij een 5-0 tussenstand iets meer ruimte kreeg.

Vooraf werd al de hoop uitgesproken om voor het eerst in jaren te winnen van Zeemacht. In de afgelopen seizoenen bleek MSV Zeemacht vaak een maatje te groot, maar de afgelopen 2 seizoenen werd de kloof al aardig gedicht. Een overwinning ontbrak nog tegen deze tegenstander, met wie de Urkers in het verleden uit-en-thuis al enkele boeiende duels uitvochten.

Overklast
Dat Zeemacht niet meer op volle oorlogssterkte is, zoals enkele seizoenen geleden, werd duidelijk in Sporthal de Schelp. Desondanks dat enkele sterkhouders waren vertrokken of niet waren afgereisd, stond er nog wel een team op het veld wie een derde plek bezet in de Eerste divisie A, nog steeds een sterk team.

Maar MSV Zeemacht kwam nimmer in het spel voor. Vanaf het begin van de wedstrijd, zette De Kof 1 volle bak druk en daar wisten de bezoekers geen raad mee. Binnen een kwartier wervelde Bakkerij de Kof 1 naar een solide 4-0 voorsprong via Johan Loosman, Willem Snoek en Kees de Boer (2x) Het aanwezige thuispubliek moest even twee keer met hun ogen knipperen, zo ook op de bank bij Zeemacht, waar enkele oud-gedienden niet wisten wat hun overkwam in het eerste bedrijf.

Overwinning
In de tweede helft begon De Kof 1 ook weer fel aan de wedstrijd, wat resulteerde in een treffer van Willem Snoek (5-0) Maar waar stiekem gedacht werd aan dubbele cijfers, was dat toch wel iets teveel van het goede. Ondanks het feit dat de nodige spelers van Zeemacht een dag ervoor nog op het veld hadden gespeeld (iets wat in de eerste helft geen excuus mag zijn) tapten de bezoekers uit Den Helder nog een redelijke 2e helft uit het vaatje.

Via treffers van aanvoerder Melvin Damsma en Timo Swart kwamen zij met een 5-2 tussenstand nog enigzins terug in de wedstrijd, maar conditioneel was Zeemacht dermate zwak dat een ultieme krachtsinspanning niet meer mogelijk was. Met zijn derde treffer van de avond gooide Willem Snoek de wedstrijd definitief in't slot (6-2).

SAMENVATTING ZVV URK/BAKKERIJ DE KOF - MSV ZEEMACHT

Al met al een mooie overwinning voor Bakkerij de Kof 1 wie voor eigen publiek weer een mooi kunststukje opvoerde, waarin het vooral in de eerste helft ouderwets ijzersterk voor de dag kwam.

Als dit volgend seizoen vaker en constanter kan worden opgebracht, dan kunnen er weer mooie dingen gebeuren in Sporthal de Schelp.