Facebook Toestaan Niet toestaan

Strijdend Bakkerij de Kof 1 verliest in eigen huis aansluiting met de top

13 februari 2022 13:45

Hendrik Brands

Na een enerverende pot zaalvoetbal, welke bol stond van spektakel en strijdt, is het de zaalvoetballers van ZVV Urk/De Kof 1 helaas niet gelukt de 3 punten op de bult te houden. In De Schelp was VNS United, koploper in de Eerste divisie A, de Urkers met 5-6 de baas.

Groots was het allemaal niet afgelopen vrijdagavond in Sporthal de Schelp. Beide ploegen waren de gehele wedstrijd slordig aan de bal, maar creëerden wel de nodige dreiging richting beide doelmannen. Daardoor was het aanwezige publiek weer de winnaar van deze zaalvoetbalwedstrijd.

Levendige wedstrijd
Het valt ook niet mee om na de zoveelste lockdown, de competitie weer te moeten hervatten na wekenlange of zelfs maandenlange competitie-stop. Dat spelers dan (nog) niet op 100% niveau zijn, van wat ze voorheen waren, is dan ook niet vreemd te noemen.

Voor het publiek des te interessanter, want de supporters zagen in Sporthal de Schelp een wedstrijd met kansen op en neer voor beide partijen. Dat De Kof 1 tot tweemaal toe een royale voorsprong had voor rust (2-0 en 3-1) was vooral kenmerkend hoe beide ploegen met hun kansen om gingen. In de eerste helft had de thuisploeg het vizier beter op scherp staan als de Amsterdammers, wie in het eerste bedrijf de nodige mogelijkheden op een treffer lieten liggen, of het was Urk-goalie Marinus Bakker wie met een aantal fraaie reddingen zijn ploeg overeind hielp. Daarnaast kreeg De Kof 1 ook nog enkele kansen om de voorsprong te vergroten, maar niet alle kansen kunnen er in uiteraard.

Rollen omgedraaid
In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Waar VNS United in de eerste helft wat opgelegde kansen miste en zich nog wel eens van de wijs liet brengen door de scheidsrechter c.q. tegenstander, stond er na rust een ander Amsterdams-team op het veld.

De kansen werden na rust wel doeltreffend afgerond, niet dat VNS United hoogstaand zaalvoetbal liet zien, maar ook het snelle omschakelen en profiteren de kleine foutjes achterin werd De Kof 1 fataal. Bij de thuisploeg stond het na rust achterin niet goed. Veel balverlies, veel onduidelijkheden in het veld richting elkaar en ook misschien wel de twijfel ten opzichte van het verdedigen of vergroten van de 3-1 voorsprong lag hier debet aan.

Na de theepauze kwam VNS United halverwege de tweede helft gemakkelijk terug tot 3-3, dat Klaas Jelle Romkes nog vrij snel daarna nog de 4-3 binnenschoot, bracht de koploper in de Eerste divisie A niet van de wijs en gestaag werd het 4-4 en liep het uit naar 4-6, dat Klaas Jelle Romkes in de allerlaatste seconde opnieuw scoorde was slechts een doekje voor het bloeden (5-6)

Beterschap
Dat De Kof 1 zich in de 2e helft wel gemakkelijk naar de slachtbank liet lijden, geeft aan dat er nog het nodige werk te verrichten valt bij coaches Andy de Jong en Ed Abels. Wel moet gezegd worden dat het team sinds enkele weken weer volledig traint en na de ontmoeting tegen FC Marlene 1, deze pot eigenlijk de eerste wedstrijd weer op Eerste divisie niveau is. Met de oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo ook in het licht bezien, zijn de Urker zaalvoetballers het jaar 2022 nog niet goed begonnen. Wel heeft men wederom aan klantenbinding gedaan en moet met de steun van het aanwezige thuispubliek het vast wel lukken om nog de nodige mooie thuisoverwinningen te behalen.