Facebook Toestaan Niet toestaan

Eerste oefenwinst voor ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1

16 augustus 2020 14:00

Hendrik Brands

Afgelopen vrijdagavond was er na een maandenlange zaalvoetbalstop weer een zaalvoetbalpot in Sporthal de Schelp. Meteen werd er afgetrapt met een oude zaalvoetbalderby tussen ZVV Urk en Dynamo Lelystad. Welke eindigde in een 6-2 overwinning voor de thuisploeg.

Derby

In een inmiddels 'ver' verleden waren de zaalvoetbalderby's tussen ZVV Urk en Dynamo Lelystad altijd duels waar veel publiek op afkwam en op het scherpst van de snede gespeeld werden. Beide ploegen kwamen elkaar ook veelal tegen op landelijk en regionaal niveau, maar helaas heeft Dynamo Lelystad de afgelopen jaren een stap teruggedaan qua competitie, waardoor onderlinge duels beperkt blijven tot de vriendschappelijke potjes.

Leuk duel

Dat er heus wel talent aanwezig is bij Dynamo Lelystad was afgelopen vrijdagavond wel te zien in Sporthal de Schelp. De Lelystedelingen spelen komend seizoen in de Topklasse (E) en konden vooral in de eerste helft goed tegenstand bieden aan De Kof 1. Met enkele counters en individuele acties wist Dynamo enkele keren gevaarlijk te worden, wat resulteerde in een vroege 0-1 voorsprong voor de Topklasser.

Al vrij snel daarna kwam De Kof 1 weer langszij via Kees de Boer, wie na een snelle combinatie de 1-1 tegen de touwen schoot. Het waren flitsen van het beoogde spel, zoals straks coach Andy de Jong deze wil terugzien in de Eerste divisie-wedstrijden. Voor rust schoot Klaas Jelle Romkes de Urker zaalvoetballers op een 2-1 voorsprong.

Afstand

Na rust bleef Dynamo Lelystad nog in de wedstrijd hangen en was het een aantal malen dichtbij een treffer, tot daadwerkelijk de 2-2 viel. Met een gelijkmaker in de 32e minuut (2x25 min) was er nog voldoende tijd voor beide ploegen om ook een overwinning te behalen. Deze eer was weggelegd voor De Kof 1 wat in de slotfase van de wedstrijd toch eenvoudig kon weglopen bij Lelystad, wat ondanks hun vele wissels, conditioneel iets tekort kwam tegen de ploeg van Ed Abels en Andy de Jong.

Door doelpunten van Klaas Jelle Romkes (2x) Jelbert Loosman en Sander Heimens werd het nog 6-2 voor de Urkers, wie hierdoor hun eerste oefenzege van het seizoen noteerde.

Houdt de komende weken onze clubkanalen in de gaten omtrent het laatste nieuws en de meerdere geplande oefenwedstrijden.

Bron: Zaalvoetbal