GZU - Welkom bij ZVV Urk

GZU

GZU

Plaatselijke voetballers genieten volop bij Urk/Rodé Vis

De plaatselijke zalmrokerij Rodé Vis op Urk staat al vanaf 2004 garant voor de financiële ondersteuning van het G-voetbal. Een sportonderdeel dat vanaf 1998 door zaalvoetbalvereniging Zvv Urk wordt georganiseerd, maar ooit was het gymnastiekvereniging CGVU die de eerste aanzet gaf tot dit wervelende team met sporters. De grote successen van dit team kwamen in 1999 tijdens de presentatie voor Urker publiek bij het toenmalige Partiplan zaalvoetbalgala. Vervolgens sloot een groot publiek Urk/Nor Vuuren in hun harten.

Het G-(zaal)voetbal op Urk is in 1998 spelenderwijs in gymzaal De Noord begonnen onder de sportieve naam De Noppers en Het Hop. De laatste naam kende zijn oorsprong aan het gezinsvervangend tehuis Het Hop, dat destijds als hofleverancier van spelers gold voor het team van die tijd. In de loop der jaren zijn meerdere spelers toegevoegd en groeide de spelersgroep tot pakweg twintig spelers.

Een trainingsclub, gericht op mensen met een verstandelijke handicap

Zoals gezegd het ontstaan gebeurde spelenderwijs, want de trainingsclub begon ooit met apenkooi, kegelen, circuittraining met hindernissen en alle denkbare sportactiviteiten, die de motoriek van de personen activeerde. Maar gaandeweg kwam het voetbal steeds meer in beeld en uiteindelijk werd de trainingsclub omgevormd tot zaalvoetbalteam. Via GVT Het Hop werden aan diverse tornooien deelgenomen en aansluiting bij de KNVB werd geregeld door tussenkomst van zaalvoetbalvereniging Zvv Urk. Vele toernooien werden gespeeld bij onze sportvrienden van WRZV in Zwolle, maar de uitschieters zijn toch wel die toernooien van Philadelphia in de Sporthallen Zuid in Amsterdam en in de Galgenwaard (2006) te Utrecht, het jaarlijkse Vitesse G - trofee in Arnhem (met de profspelers) en het jaarlijkse toernooi bij onze vrienden op Texel.

Zalmrokerij Rodé Vis als perfecte sponsor

Allereerst werd de ‘natte horeca’ van Urk als sponsor aangetrokken, waardoor het team meer armslag kreeg om de doelstellingen te realiseren. Het team kreeg de officiële naam Urk/Nor Vuuren toebedeeld. In 2004 werden de Voetballers van Urk/Nor Vuuren volledig in het nieuw gestoken door Zalmrokerij Rodé Vis, de nieuwe sponsor van de ploeg. Een officiële overdracht vond plaats in restaurant ’t Achterhuis, waarbij directeur Albert Dekens van Rodé Vis de leden van blij maakte met een thuis- en uittenue, trainingspakken, tassen en sportschoenen. In 2007 en 2013 werd het team Urk/ Rodé Vis nogmaals in een nieuw tenue gestoken, toen het team haar tienjarig bestaan vierde met een eigen vissersdorpen - toernooi op Urk.

CBV – toernooi Barendrecht

Een prachtig, sportief evenement, zo kijken de Urker deelnemers terug op het CBV -Voetbaltoernooi voor gehandicapten in Barendrecht. Ieder jaar organiseren de coaches Betaald Voetbal, de CBV, een voetbaltoernooi voor mensen met een beperking. Een delegatie van de G -voetballers van Rodé Vis doet hier jaarlijks aan mee en in 2006 tekenden ze samen het coach Ron Jans voor een hoofdrol tijdens het toernooi en pakten de eerste prijs.

Hoogtepunt op Urk

Absoluut hoogtepunt is het jaarlijkse zaalvoetbalgala, dat eind december in sporthal de Schelp door zvv Urk wordt georganiseerd. Speelden de G-voetballers eerst een gastrol, met veel plezier en inzet onder vocale begeleiding van gastspreker Riekelt Koffeman groeide dit gebeuren uit tot een hoofdrol, toen bleek dat ruim duizend toeschouwers het eerste uur van het gala bezochten. Het is 1998 dat het zaalvoetbalgala voor de eerste keer op Urk werd georganiseerd en een jaar later, op 29 december 1999 presenteerde Urk/Nor Vuuren zich voor de eerste keer met een ‘skriebel bientjen’ aan massale Urker publiek. Met 1200 tot 1500 toeschouwers ze zijn publiekstrekker nummer één geworden, want zowat heel Urk loopt leeg als Urk/Rodé Vis speelt in De Schelp.

En weet u wat zo bijzonder is, we hebben de laatste jaren meerdere spelers onder de 16 jaar. Een goed teken, want een beetje doorstroming is altijd goed, de oudjes verlaten het toneel en de jeugd presenteert zich en in die trend is Urk/Rodé Vis op weg naar een volgend jubileum.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!