Staartweg 32
8321NB
URK
tel. 0527-682848

De laatste wedstrijd van het jaar 2022 is winnend afgesloten door ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1. Na een moeizame eerste helft, werd er in het tweede speelbedrijf eenvoudig afstand gedaan van SC Olympic (9-3).

Openingsfase
In de eerste minuten van de wedstrijd hielden beide teams elkaar in evenwicht. Verder dan enkele speldenprikken kwamen beide teams niet. Pas halverwege de eerste helft kwam de wedstrijd los.

Allereerst was het Johan Loosman wie de 1-0 binnenschoot met een hard schot laag in de linkerhoek. Een minuut later kon Klaas Jelle Romkes de score verdubbelen en de 2-0 op het scorebord brengen.

Twee minuten later wist Samad Ezafzafi de spanning terug te brengen in de wedstrijd door de 2-1 binnen te schieten. Niet veel later was de stand alweer gelijk als Mathijs Huis in't Veld de 2-2 tegen de touwen schoot namens SC Olympic.

Voor rust bracht Andries Sinke De Kof 1 nog op een 3-2 voorsprong, maar het slot van de eerste helft kon niet gekker, toen de bezoekers uit Duiven vlak voor het rustsignaal alweer de gelijkmaker binnenschoot (3-3)

Tweede helft
Na rust was het spelbeeld eentonig en liet De Kof 1 er geen gras over groeien. Het was misschien wel de beste helft van het seizoen aan Urker zijde. Via Jelbert Loosman (2x) Klaas Jelle Romkes, Willem Snoek, opnieuw Johan Loosman en Albert Hendrik Romkes werd de einduitslag op 9-3 bepaald.

Zodoende boekt Bakkerij de Kof 1 een solide en goede overwinning op een directe concurrent. Een mooie opsteker voor de selectie van coach Herman Spel, wie nu mogen genieten van een winterstop. De eerstvolgende wedstrijd van Bakkerij de Kof 1 wordt gespeeld op vrijdag 20 januari. De eerstvolgende thuiswedstrijd is pas op Vrijdag 10 maart 2023 (!)