7061DD
TERBORG
tel. 0315-324112

De Urker zaalvoetballers zullen zich afgelopen vrijdagavond nog wel eens even achter de oren gekrabd hebben dat ze tegen FC Brasil’77 in de thuiswedstrijd de punten hebben laten liggen. In de verste uitwedstrijd zijn de mannen van Herman Spel geen moment in de problemen geweest en kende men een vrij gemakkelijke avond.

De afgelopen drie wedstrijden zijn omgezet in negen punten door de Kof 1. Ook Brasil’77 moest er afgelopen vrijdagavond aan geloven. De Urkers zijn bezig aan een ijzersterke reeks en hebben een opmars ingezet op de ranglijst. Dat ook de vorm van Riekelt Snoek groeiende is blijkt wel uit de statistieken. Hij is de afgelopen twee wedstrijden goed geweest voor vier doelpunten.

Zo ook wist Snoek afgelopen vrijdag na een individuele actie in de derde minuut de score te openen. Drie minuten later was het dezelfde Snoek die op aangeven van Jelbert Loosman een ingestudeerde corner wist af te ronden. Een heerlijk begin van de avond tegen een achteroverleunend Brasil’77 die her en der wat wild om zich heen begonnen te slaan en gemene overtredingen maakten.

Een zeer onsportief team wat in veel opzichten tekort komt voor de Eerste Divisie. Luciano Meijers wist ook zijn goaltje mee te pikken vrijdag, na lang blessureleed. Mooi voor hem en voor het team. Na een onoplettendheid en onnodig balverlies achterin gingen de Urkers met een 1-3 voorsprong de rust in.

Tweede helft
In de tweede helft gebeurde er vrijwel niks meer. De Urkers consolideerden de wedstrijd heel slim en daarin werd de ervaring van dit team goed zichtbaar. Aanvoerder Jelbert Loosman wist in minuut vijf na rust de wedstrijd definitief in het slot te gooien: 1-4. Noemenswaardig daarna was alleen nog dat de hautaine aanvoerder van Brasil’77 het nodig vond om een elleboogstoot uit te delen, wat door de arbitrage over het hoofd werd gezien, anders was zijn seizoen wel voorbij geweest. Eindstand was dus 1-4 na een mooie avond voor ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1. Al met al reden voor een optimistische blik naar de komende wedstrijden nu de stijgende lijn te pakken is.

Vrije week
Deze week zijn de Urker zaalvoetballers van De Kof 1 vrij. Volgende week vrijdag 10 februari wacht er wederom een uitwedstrijd, dit keer in Groningen tegen Drs. Vijfje waar een aantal weken geleden nog een interessant potje tegen gespeeld werd in toernooivorm tijdens het Open Fries Kampioenschap, dit eindigde in 0-0 waarna de Urkers de gelukkigste waren tijdens de strafschoppen.