6717VZ
EDE GLD
tel. 0318-692506

Behoudend begin
In het eerste bedrijf nam koploper Ede al snel een voorsprong via een ingestudeerde corner. De schade bleef de eerste helft beperkt tot een 1-0 achterstand. De Urkers konden hier en daar wel een aantal speldenprikjes uitdelen en het was ook duidelijk zichtbaar dat ook ZVV Ede met de handrem erop speelde. Tegen onnodige tegengoals aanlopen zou ze immers duur kunnen komen te staan in de titelstrijd, waarin ze verwikkeld zijn met Heracles Almelo. Logisch gevolg was dan ook dat de kleedkamers werden opgezocht met een 1-0 tussenstand.

Tweede helft
In deel twee van dit treffen zou de wedstrijd pas echt loskomen. De tweede helft was nog maar een minuut toen de aanvoerder van de Edenaren vanaf afstand de 2-0 liet aantekenen. Lang bleef de thuisploeg op zoek naar een derde treffer, deze bleef echter uit. Negen minuten voor het einde was het aan Urker zijde Kees de Boer die na een fantastische sleepbeweging de spanning weer helemaal terugbracht. De thuisclub was even in paniek en niet lang daarna was daar aanvoerder Jelbert Loosman welke via een vrije trap van grote afstand de keeper volledig verraste. 2-2.

Heel even leek een sensatie in de lucht te hangen in de Van der Knaaphal. Niets bleek echter minder waar, want een korte tijd later was het Youssef Hadi die werkelijk fantastisch binnenschoot vanuit wederom een corner. Razendsnel op de derde treffer van de thuisploeg volgde ook het vierde doelpunt. Vier minuten voor het einde kon Kees de Boer nog iets terugdoen en was de spanning weer heel even terug.

De individuele klasse van de gastheren bleek uiteindelijk toch de doorslag te geven, want topschutter van de gastheren Illias Joubid maakte aan alle illusies een einde door de 5-3 binnen te schieten. De Urkers probeerden het daarna nog wel met meevoetballende keeper maar dit mocht niet baten. Voor de statistieken maakte in de laatste seconden Dylan de Bruin nog de 6-3, wat tevens de eindstand was.

Met opgeheven hoofd
Dat de mannen van Herman Spel wederom hebben aangetoond met de besten mee te kunnen in deze Eerste Divisie C is een compliment waard. Nadat er vorige week thuis een punt werd gepakt tegen, de toen nog gedeelde koploper, Heracles Almelo konden de Urkers nu heel lang partij bieden aan de koploper van dit moment ZVV Ede. Op het eind moest toch het hoofd gebogen worden voor de individuele klasse van de thuisploeg.

Dit is geen schande aangezien deze club overal hun spelers vandaan haalt, zo werd afgelopen weken al bekend dat ze voor volgend seizoen weer twee spelers hebben gecontracteerd die afkomstig zijn van Eredivisieclub AGOVV. Dat is mede te danken aan de perfecte organisatie van deze club en ze lijken dan ook meer dan klaar voor een avontuur in Eredivisie.

Kleine smet, wat wel vermeld dient te worden, is de onsmakelijke spreekkoren die veelvuldig gehoord werden vanaf de Edese tribunes, daar werd door de betrokken mensen van de club en de scheidsrechters vrij laconiek op gereageerd. Als je bij de grote jongens wilt horen zou dit ook in dergelijke aspecten naar voren moeten komen door de organisatie rondom thuiswedstrijden zo in te richten dat dit zoveel als mogelijk voorkomen wordt.