URK
tel. 0527-682848

Promovendus ZVV WMC kwam vrijdagavond op bezoek in sporthal ‘de Schelp’. De selectie van De Kof was nog niet helemaal compleet. Zo ontbrak Kees de Boer vanwege een enkelblessure en ook Johan Loosman was niet geheel fit. Wel zaten Albert Hendrik Romkes en Willem Snoek weer bij de selectie.

Aftastend begin
Het was vooral aftasten in de beginfase tussen beide ploegen. Op wat enkele schoten na werden er geen grote kansen gecreëerd. De eerste echte grote kans was wel meteen een doelpunt. Andries Sinke legde prima klaar op Albert Hendrik Romkes, die de openingstreffer op het scorebord zette.

Einde van de eerste helft liep De Kof wat achteruit, waardoor WMC wat gevaarlijker kon worden. Al kreeg Riekelt Snoek, na een prima actie, nog een mooie kans, die helaas tegen de lat terecht kwam waardoor er echter de eerste helft niet meer gescoord werd.

Magere voorsprong
In de tweede helft kon De Kof niet echt doordrukken, waardoor die magere 1-0 op het scorebord bleef staan. Klaas Jelle Romkes kon de marge wel verdubbelen maar stuitte op de keeper en dan kwam in dit geval van een voorsprong, die vervelende voetbalwet weer naar boven: als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het wel.

WMC counterende na balverlies rond de middenlijn naar de gelijkmaker. De Urkers bleven het wel proberen maar waren niet meer bij machte om opnieuw op voorsprong te komen. Zo start ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 met een gelijkspel aan de competitie.