Beukenlaan 15
6823MA
ARNHEM
tel. 026-4432954

Afgelopen vrijdag speelde De Kof 1 de laatste wedstrijd van het seizoen tegen SC Olympic. Voor beide teams stond er niets meer op het spel, behalve dat de Urkers nog een plekje konden stijgen in de ranglijst. Het regende doelpunten in Sportcentrum ‘Valkenhuizen’, waar na het laatste fluitsignaal een 6-9 eindstand op het bord stond.

De Urkers begonnen voortvarend, een handsbal van de keeper betekende al snel een 0-1 voorsprong voor De Kof 1 via Jelbert Loosman. Na de 0-2 van Johan Loosman werd de voorsprong weer te gemakkelijk weggegeven en stond het heel snel alweer 2-2. Toch ging De Kof 1 niet bij de pakken neerzitten en ondanks de enorme aantal kansen stond het bij rust 2-5 door wederom Jelbert Loosman, een eigen doelpunt en Albert Hendrik Romkes.

In de tweede helft was het ook weer snel 2-6 door Riekelt Snoek, maar een slappe fase betekende wederom aansluiting voor Olympic: 4-6. Uiteindelijk werd de wedstrijd in het slot gegooid door Jacob Regnerus en Jan Zijlstra. Toch wist Olympic nog twee doelpunten te maken en tussendoor deed ook Albert Hendrik Romkes met zijn tweede dat ook, waardoor de eindstand op 6-9 kwam.

Nacompetitie voor De Kof 2
Voor ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 zit het seizoen er nu op en is het op de vijfde plaats geëindigd. Heracles Almelo en PKC’83 gaan via de nacompetitie proberen te promoveren naar de Eredivisie. Ook De Kof 2 speelt nacompetitie voor promotie naar de Topklasse F, deze begint vrijdag 12 mei. De definitieve tegenstander is waarschijnlijk ZVV WMC 2.