Scheidsrechter

F. Neff

Accommodatie

Wiel, de

De seizoenstart van het nieuwe zaalvoetbalseizoen begint traditioneel met de voorronde van het landelijke bekertoernooi. Voor ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 zit het toernooi er alweer op. In sporthal ‘de Wiel’ in Asperen verloren de Urkers met 2-1, ondanks de grote aantal kansen in de slotfase.

Slordige eerste helft
Het was niet best, het vertoonde spel in de eerste helft. Veel slordig balverlies en was er ook nog de pech met de vroege blessure van topschutter Kees de Boer. En de selectie van De Kof was al niet compleet. Willem Snoek ontbrak en ook de weer vader geworden Albert Hendrik Romkes zat nog niet bij de selectie.

Pas in de laatste tien minuten van de wedstrijd wist De Kof de wedstrijd iets meer te controleren, maar stond het al wel op een 2-0 achterstand. Met een uitbraak vlak voor rust wist Brennan Bieri één van de spaarzame kansen van Kawin in de eerste helft te scoren. De verdubbeling van de achterstand in de dertigste minuut kwam vanuit een lange bal van de keeper, wie door Maikel Groenenberg werd binnengekopt.

Veel kansen in slotfase
De Kof 1 kan niet zeggen dat er geen kansen waren en dan met name in het tweede deel van de tweede helft. Na een prima actie van Johan Loosman vond hij Klaas Jelle Romkes, die bij de tweede paal kon binnentikken. Met twee tien-meter-trappen had de gelijkmaker op het scorebord moeten staan, maar deze gingen er niet in.

Daarnaast had De Kof ook nog eens de pech dat er twee keer de bal van voor de doellijn werd geblokt. Te laat werden de Urkers wakker, waardoor het landelijk bekertoernooi er na één wedstrijd alweer op zit en FC Kawin verder bekert.

De Kof 2 wel verder in districtsbeker
In een zinderende wedstrijd wist ZVV Urk/Bakkerij de Kof 2 te winnen van Futsal Emmeloord 1, misschien wel de grootste favoriet voor het kampioenschap van de Topklasse F. Een wedstrijd, waarin ook meerdere rode kaarten werden getrokken, wist De Kof 2 uiteindelijk met 3-2 te winnen. Vorig seizoen kwam het tweede team tot de kwartfinale, maar werd het districtsbekertoernooi uiteindelijk niet uitgespeeld. Ook De Kof 3 is een ronde verder na een 2-1 overwinning op ZV Balk 2.