Wethouder Bergerweg 2 b
9406XP
ASSEN
tel. 0592-366741

Waar De Kof het altijd traditioneel lastig heeft tegen LTC kende het deze keer weinig problemen met de Assenaren. De hele wedstrijd hadden de Urkers de controle over de wedstrijd en nam uiteindelijk zakelijk drie punten mee naar Urk toe.

Wedstrijd onder controle
Toch duurde het even voordat de 0-1 op het scorebord stond, deze viel pas eind van de eerste helft. Daarvoor had De Kof het meest de bal en de meeste dreiging op het doel van LTC. Nadat Riekelt Snoek de bal op eigen helft wist te veroveren, counterde hij samen met Kees de Boer naar de 0-1.

De ban was gebroken en nog in dezelfde minuut bediende diezelfde Kees de Boer bij de tweede paal, Jelbert Loosman voor de 0-2. Het was ook meteen de ruststand in de Pittelohal.

Tweede helft
Meteen in de tweede helft gooide Willem Snoek de wedstrijd in het slot. Een lange bal van Jelbert Loosman werd niet goed verwerkt door de doelman van LTC en daar profiteerde De Kof optimaal van; 0-3. Ook daarna veranderde het spelbeeld niet met De Kof het meest aan de bal en de meeste dreiging voor het doel.

Nadat de foutenlast op vijf stond en de Urkers geen overtreding meer mochten maken, had LTC iets vaker de bal. Veel deden ze er niet mee en een minuut voor tijd viel de 0-4 van Jan Kramer. De Kof boekte een zakelijke overwinning in Assen en vestigde zich in de subtop op de ranglijst van de Eerste Divisie.