Staartweg 32
8321NB
URK
tel. 0527-682848

Het is de zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 helaas niet gelukt om voor een tweede keer dit seizoen te winnen van Scagha'66. Tegen de koploper van de Eerste divisie A speelden de Urkers een prima wedstrijd, maar waren de bezoekers uit Schagen simpelweg net iets te sterk voor de selectie van coaches Andy de Jong en Ed Abels (3-6).

De uitslag en het spelverloop qua score deed vermoeden dat Scagha'66 een makkelijke avond had op Urk, maar niets was minder waar. Ook de koploper van de Eerste divisie was een gewaarschuwd mens, en die tellen voor twee. De zaalvoetballers uit Schagen waren tot op het bot gemotiveerd om Bakkerij de Kof 1 in haar eigen Sporthal de Schelp te verslaan en zodoende revanche te nemen voor de enige nederlaag wie Scagha dit seizoen leed, door toedoen van de Urkers.

Spanning
Beide ploegen hielden elkaar in de eerste helft in evenwicht en deden weinig voor elkaar onder. In de beginfase waren het de Urkers wie meteen het initiatief namen en de aanval zochten, zonder dat het resulteerde in een treffer. Na enkele minuten spelen kwam Scagha ook in de wedstrijd en nam het heft in handen. Halverwege de eerste helft hadden de Urkers even enkele benauwde momenten voor hun eigen doel, waardoor Urk-coach Andy de Jong genoodzaakt was een time-out te nemen.

Na de time-out kwam de thuisploeg weer iets beter in hun spel. Ondertussen was Scagha al wel op 0-1 gekomen via een treffer van Jeroen Pater, wie kon binnentikken na een snelle omschakeling van de bezoekers. Toch was er geen man over boord bij De Kof 1, wat niet onderdeed voor de koploper. Een bal van Kees de Boer werd met kunst en vliegwerk uit het doel gehouden, schoten van Jelbert Loosman kon de keeper van de bezoekers ternauwernood keren en ook spitsen Jan Kramer en Willem Snoek zorgden constant voor dreiging bij het Schagense-doel.

Helaas moest De Kof 1 vlak voor rust toch opnieuw een tegenreffer incasseren (0-2) waardoor met een flinke tegenslag de kleedkamer werd opgezocht na het rustsignaal.

Herpakken
Na rust raakte Bakkerij de Kof 1 niet in paniek en bleeft het zich houden aan de gemaakte afspraken. Dit resulteerde al vrij snel in de aansluitingstreffer via Kees de Boer (1-2) Maar net op het moment waarbij de thuisploeg wilde doordrukken, was het Schagen-speler Ferdy Kaleveld wie de 1-3 wist te scoren. De geroutineerde oud-international was samen met die andere oud-international Tom Kofkamp één van de sterkhouders aan de zijde bij Scagha'66.

Desondanks de nieuwe domper voor de Urkers, bleef de thuisploeg strijdbaar en gaf het zich niet zonder slag of stoot gewonnen. Helaas was koploper Scagha net iets te sterk voor De Kof 1 en kon het via Mike Julsing en de eerder genoemde oud-Eredivisie en oud-international Tom Hofkamp uitlopen naar een 1-5 voorsprong, wat tot dan toe wel enigszins geflatteerd was, maar ook te danken aan het ijzersterke positiespel van Scagha'66, wat onder leiding van Kaleveld en Hofkamp rustig bleef en gedecideerd de wedstrijd uitspeelde.

Verslagen
Klaas Jelle Romkes scoorde nog wel de 2-5 tegen de touwen, waardoor de Urkers nog wel hoop kregen om met een spelende keeper het verschil terug te brengen. Maar toen Kees de Boer als vliegende keeper in het veld kwam, kreeg hij ekele seconden later al een tegentreffer om de oren, toen Tom Hofkamp vanaf eigen doel de bal knap binnenschoot in het lege doel van de Urkers (2-6).

Dat Kees de Boer met nog een kleine anderhalve minuut op de klok de 3-6 binnenschoot, was dan al eigenlijk te laat. De wedstrijd kwam niet meer in gevaar voor Scagha'66, wat zichtbaar opgelucht en blij was met de overwinning op 'lastige horde' Urk/Bakkerij de Kof 1. De bezoekers uit Schagen speelden een goede pot en lijken klaar voor het grote werk in de Eredivisie.

Voor De Kof 1 rest niks anders dan nog twee ontmoetingen met OS Lusitanos (3 juni, uit, 21.30) en een week later de laatste (thuis) wedstrijd tegen HZV Het Vennewater (10 juni).