Staartweg 32
8321NB
URK
tel. 0527-682848

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 hebben afgelopen vrijdag voor eigen publiek in Sporthal de Schelp, het belofte team van FC Marlène met 3-1 verslagen. In een wedstrijd waar het tempo hoog lag, maar weinig grote uitgespeelde kansen geforceerd werden, kwam De Kof 1 nauwelijks in de problemen.

Voorsprong
In de eerste helft gebeurde er weinig. Beide ploegen probeerden wel het vijandelijke doel te vinden, maar grote uitgespeelde kansen werden niet of nauwelijks forceert, totdat Riekelt Snoek na 10 minuten spelen de 1-0 wist binnen te schieten. Het zou het enigste wapenfeit voor rust betekenen, want de bezoekers uit Heerhugowaard waren lange tijd niet bij machte om groot gevaar te stichten. De Kof 1 daarentegen gaf achterin weinig weg en was aanvallend actief, maar moest genoegen nemen met een minimale voorsprong bij rust.

Overwinning
Na rust probeerde FC Marlène 2 uit een ander vaatje te tappen en beet het wat meer van zich af. Het belofte team onder leiding van coaches Edward van Gils en Raoul Polnaja is dit seizoen vernieuwd en er hebben nieuwe talenten hun intrede gedaan bij de zaalvoetballers uit Heerhugowaard. Dat het allemaal nog niet soepel loopt bij Marlène 2 en dat men op het één na hoogste niveau nog enige gewenning moet ondervinden, was wel zichtbaar in De Schelp.

Dat na 4 minuten spelen in de tweede helft de gelijkmaker in het doel achter keeper Marinus Bakker viel, was dan ook een wake up call voor de Urkers, wie na de 1-1 van Steije Kee, weer het heft in handen namen en controle over de wedstrijd uitoefenden.

Na de snelle tegentreffer van Andries Sinke (2-1) en de verdubbeling van de voorsprong door Klaas Jelle Romkes (3-1) kwam De Kof 1 gaandeweg de tweede helft niet meer in gevaar. Dat FC Marlène 2 in de slotminuten er niet voor koos om met een voetballende keeper te spelen, duidde erop dat de wedstrijd wel in kannen en kruiken was voor de selectie van coach Ed Abels, wie de zieke Andy de Jong vervangde.

SAMENVATTING ZVV URK/BAKKERIJ DE KOF - FC MARLÉNE 2

Stand
Door deze solide overwinning, klimt ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 op de ranglijst naar een vierde plaats. Wel een kleine kanttekening dat nummers 5 tot 7 niet in actie kwamen dit speelweekend. De volgende wedstrijd speelt Bakkerij de Kof 1 komende vrijdag. Het betreft een uitwedstrijd tegen koploper VNS United in Sporthal De Weeren (21.30).