Staartweg 32
8321NB
URK
tel. 0527-682848

Het is de zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 niet gelukt hun derde competitiewedstrijd winnend af te sluiten. In Sporthal de Schelp ging de selectie van coach Theo van der Molen na een 0-0 ruststand in het tweede bedrijf op pijnlijke wijze onderuit tegen concurrent PKC'83 (1-4).

De wedstrijd is Sporthald de Schelp werd afgelopen vrijdagavond ééntje om heel snel te vergeten. De Urkers waren simpelweg niet bij machte om in de wedstrijd te geraken en speelden vooral in de tweede helft tegen zichzelf.

Eerste helft
In het eerste bedrijf was het meteen een levendige wedstrijd. Over en weer vonden er aanvallen plaats, zonder dat er grote kansen uit voortkwamen. PKC'83 was op volle oorlogssterkte richting De Schelp gekomen en met het meegereisde publiek achter zich, klapten de Groningers meteen er bovenop. Hier hadden de Urkers moeite mee en kon het zich vaak niet onder de druk van PKC'83 uit spelen.

Veel foutieve passes, onzuiverheden in de afronding of miscommunicatie in aanval/verdediging resulteerde in een slordige wedstrijd namens de thuisploeg. Niet dat de Groningers in het eerste bedrijf beter waren, ook zij grossierden in de fouten, maar ondanks het feit dat de wedstrijd best vermakelijk was, konden we het niveau van de eerste helft niet bevredigend noemen.

Tweede helft
Nadat de eerste helft met een brilstand werd afgesloten, werd er na rust wel gescoord, helaas was dit niet aan Urker zijde het geval. Twee minuten na rust opende Mehran Ali Pour Asli de score voor PKC'83 (0-1) Niet veel later verdubbelde Monty Albadawi de voorsprong voor de bezoekers (0-2)

Via een time-out riep ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1-coach Theo van der Molen zijn team bijéén om het tij te keren. De Urkers probeerden met man en macht zich een weg te banen naar het vijandelijke doel van PKC'83, maar zoals eerder geschreven was het niet de avond van De Kof 1 en werd er aanvallend onvoldoende uitgericht om de tegenstander te doen laten wankelen en het thuispubliek als zesde man achter zich te krijgen en zodoende het spelbeeld om te gooien.

Omdat De Kof 1 met enig risico moest spelen, konden de Groningers daar dankbaar gebruik van maken. In de counter sloeg het genadeloos toe via opnieuw Mehran Ali Pour Asli (0-3) en oud-gediende Majid Allaui (0-4) In de slotfase wisten de Urkers via een spelende keeper nog te scoren via Riekelt Snoek, maar dit was niet meer dan een doekje voor het bloeden (1-4)

Ervaring
Een zure nederlaag voor De Kof 1, wat wel tegenover een sterk PKC'83 stond. Met onder andere Mohamed Faraouni en oud-profvoetballers Anton Jongsma en Angelo Zimmerman waren de Groningers op volle oorlogssterkte richting Urk afgereisd en gaf het haar visite-kaartje af voor de rest van het seizoen.

Competitie
Door deze nederlaag zakt De Kof 1 naar een achtste plaats in de competitie. Wel heeft het nog één wedstrijd tegoed ten opzichte van de andere teams in de Eerste divisie A. De eerstvolgende wedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 29 oktober als de selectie van coach Theo van der Molen op bezoek gaat bij koploper Scagha'66.