Europasingel 116
1693GV
WERVERSHOOF
tel. 0228-583500

In de voorronde van de landelijke beker, heeft De Kof 1 een prima uit-overwinning geboekt. In Sporthal de Dars te Wervershoof wonnen de Urkers met 2-5 van hoofdklasser ZVV Nieuweboer Architecten, een ploeg die zeker niet zou misstaan in de Eerste Divisie.

Revanche
Waar het vorig seizoen niet lukte, toen was ZVV Nieuweboer nog te sterk voor de Urkers (8-6) was het ditmaal wel raak voor de selectie van coach Theo van der Molen. In een enerverende wedstrijd, waarin het spel op en neer golfde, trok De Kof aan het langste eind, mede vanwege een sterke eerste helft waarin ook de nodige veerkracht werd getoond.

Na een vroege 0-1 voorsprong via Kees de Boer, kwam de thuisploeg weer langszij (1-1) maar in de enkele minuten later schoot Jan Kramer, via een afvallende bal, alweer raak (1-2). Toen Andries Sinke een minuut later de 1-3 in het dak van het doel schoot, leek De Kof 1 op rozen te zitten. Deze voorsprong werd vastgehouden tot het rustsignaal klonk in Sporthal de Dars.
Na rust hield De Kof 1 de controle over de wedstrijd en duurde het vrij lang voordat er weer gescoord werd. In de 37e minuut wist Riekelt Snoek doeltreffend uit te halen en de bekeroverwinning van de Urkers in veilige haven te brengen (1-4). Een benutte penalty van de thuisploeg (2-4) zorgde nog even voor een alles of niets situatie. Maar Albert Hendrik Romkes, wie altijd zijn doelpuntjes meepikt, wist de wedstrijd ook nu definitief in het slot te gooien (2-5).

HV/Veerhuys
De volgende tegenstander in de beker is Eredivisionist HV/Veerhuys, een oude bekende van De Kof 1, want deze tegenstander is in de afgelopen jaren al vaker de opponent geweest in de Eerste divisie, maar door promotie nu al enkele seizoenen in de Eredivisie. Helaas zijn blikvangers Mo en Younes Darri vertrokken bij Veerhuys, maar met onder meer oud-gediende Nigel Wijdenbosch in de gelederen heeft Veerhuys weer een jong talentvol team, waarin men een rol van betekenis wil gaan spelen in de Eredivisie.

Aanstaande vrijdag start competitie
Aankomende vrijdag begint ZVV Urk/Bakkerij de Kof met een uitwedstrijd aan de competitie. HZV/Het Vennewater is dan de tegenstander, een ploeg waar de Urkers het structureel lastig mee hebben en zeker in uitwedstrijden. Het moet dus wederom weer vol aan de bak, de wedstrijd in Heiloo aanstaande vrijdag begint om 21:10 uur.