ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 laat twee punten liggen in Groningen

13 februari 2023 9:00

Hendrik Brands

Op bezoek in Groningen bij de studenten van Drs. Vijfje hebben de Urkers twee punten laten liggen. Ruim driekwart van de wedstrijd had De Kof 1 de wedstrijd onder controle totdat de studenten de keeper inwisselden voor een speler. Het zag een 0-3 voorsprong volledig wegdampen en na het laatste fluitsignaal stond er een 3-3 eindstand op het scorebord.

Sterke eerste helft
De selectie van coach Herman Spel begon sterk aan de wedstrijd in Groningen, het eerste gevaar van Jelbert Loosman werd gepareerd door de doelman van het Vijfje. Niet veel later was daar de verdiende voorsprong door Kees de Boer, na een slim hakballetje van Johan Loosman.

Gedurende de eerste helft behield De Kof 1 de controle over de wedstrijd met regelmatig gevaar voor het doel van de Groningers. De studenten konden maar zeer sporadisch gevaarlijk worden en de 0-2 zat er dus ook aan te komen. Balverlies bij de laatste man van het Vijfje waarna Jacob Regnerus simpel de score kon verdubbelen.

Ruime voorsprong verdampt
De start van de tweede helft kon niet beter, al in de eerste minuut kon Johan Loosman een strakke voorzet binnentikken waardoor De Kof 1 op rozen zat: 0-3. Ook de gedurende het eerste deel van de tweede helft bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde. Urk heeft de controle en de studenten konden niet veel teweegbrengen.

Totdat ze dus de doelman inwisselden voor een veldspeler. Binnen een mum van tijd stond het 2-3 en De Kof 1 kwam er niet meer aan te pas. Het Vijfje hield goed balbezit en wachtte rustig op die ene kans en die kwam er dan ook. Binnen vijf minuten was de stand helemaal omgedraaid en stond het weer gelijk: 3-3.

Op de goede weg
De studenten roken vuur en gingen door met de spelende keeper, maar gescoord werd er dus niet meer. Kees de Boer kreeg nog een kans om de 3-4 te maken, maar zijn bal ging net naast het lege doel. Ondanks het zure puntverlies zijn de Urkers weer op de goede weg na een lastige start van het seizoen. Vrijdag 3 maart speelt De Kof 1 pas weer een wedstrijd, wederom uit, tegen Futsal Winsum.