ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 lijdt zure en onnodige nederlaag in Groningen

5 december 2022 10:00

Hendrik Brands

Afgelopen vrijdag stond de verre uitwedstrijd in Groningen tegen PKC’83 op het programma voor de Urker zaalvoetballers. Herman Spel kon niet beschikken over de geblesseerde Luciano Meijers in dit treffen met de sterke nummer drie van de Eerste Divisie C.

Sterk begin
De Urkers hadden de eerste helft hun zaakjes goed voor elkaar. Er werd zeer scherp verdedigd, men zat er kort op en PKC’83 kon nauwelijks tot kansen komen. De Kof 1 creëerde zelf ook niet heel veel en dus was een logische brilstand het gevolg met de rust.

Tweede helft
De tweede helft ging op dezelfde voet verder. PCK’83 raakte zelfs ietwat gefrustreerd omdat ze niet tot scoren konden komen. In de counter konden de Urkers zelfs op voorsprong komen, een razendsnelle uitval via Klaas Jelle Romkes en Johan Loosman trof doel, laatste genoemde schoot diagonaal keihard raak.

Niet veel later was het echter alweer 1-1, na een vreemd doelpunt die via allerlei benen en lichaamsdelen uiteindelijk achter keeper Marinus Bakker terecht kwam. Lang leken de mannen van Herman Spel met een punt naar 'de Bult' terug te keren. Niets was minder waar, zoals zo vaak dit seizoen viel anderhalve minuut voor tijd uit een intrap de 2-1.

Daarna konden de gastheren zelf nog 3-1 maken omdat De Kof balverlies leed met spelende keeper. Een hele zure nederlaag voor de Urkers welke de punten zo hard nodig hebben, een punt in een uitwedstrijd bij een sterke tegenstander zoals PKC’83 had in deze fase zeker een opsteker geweest.

Deze week is de Urker selectie vrij, volgende week staat de laaste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar op het programma tegen Sportclub Olympic.