Eenvoudige overwinning voor ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1

26 november 2022 13:30

Hendrik Brands

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 hebben afgelopen vrijdagavond hun tweede overwinning geboekt. In Sporthal de Schelp was de ploeg van coach Herman Spel veruit de betere tegen LZV/Kuypers (12-0).

Deksel op de neus
Vooraf stond er aardig wat druk op de ketel voor de Urkers. Alweer enkele nederlagen verder, stonden de Urkers op een negende plek in de Eerste divisie C. Het wilde maar niet vlotten voor De Kof 1 dit seizoen. Ondanks het goede spel en de welwillige intenties, kreeg het vaak (onterecht) op een knullige manier de deksel op de neus. Het zorgt ervoor dat de Urkers misschien wel haar pijnlijkste seizoenstart sinds lange tijd beleven.

Degradatiekandidaat
Dat afgelopen vrijdagavond de gedoodverfde degradatie-kandidaat op bezoek kwam in Sporthal de Schelp, zorgde voor grote druk aan Urker zijde, want deze wedstrijd moest gewonnen worden, om ervoor te zorgen dat De Kof 1 niet in degradatie-gevaar zou komen de aankomende maanden.

Makkelijk
Het was een mentale opsteker voor Bakkerij de Kof 1, toen LZV/Kuypers bij de aftrap met slechts vier veldspelers en één keeper het veld betrad. De bezoekers uit Lichtenvoorde, begonnen de wedstrijd zonder wissels, wat ervoor zorgde dat De Kof 1 meteen agressief begon en druk zette op de helft van LZV.

Dit had meteen resultaat, want de Urkers stonden binnen 7 minuten op een 2-0 voorsprong via Willem Snoek en Jelbert Loosman. Het zorgde gedurende de eerste helft voor een 'walk in the park' aan Urker zijde, wat aan haar doelsaldo kon werken. Dat halverwege de eerst helft de 2 wissels ook nog arriveerden bij LZV/Kuypers had geen effect op het spelbeeld.

Bij rust nam De Kof 1 een 6-0 voorsprong, welke in de tweede helft nog eens werd verdubbeld naar een soepele 12-0 zege. Een mentale opsteker voor De Kof 1, wat geen kind had aan het makke LZV/Kuypers. De ooit stabiele Eredivisionist is inmiddels afgegleden naar een bedenkelijk niveau.