ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 neemt na rust afstand van PKC'83

23 augustus 2022 19:00

Hendrik Brands

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 hebben ook hun derde oefenwedstrijd gewonnen. In Sporthal de Schelp moest het Groningse PKC'83 hun meerdere erkennen in de mannen van coaches Herman Spel en Mark Sonneborn (4-1).

Overwinning
In de eerste helft gebeurde er weinig in Sporthal de Schelp. Slechts een handjevol mensen was getuige van een stroeve eerste helft, waarin er weinig spectaculairs gebeurde qua kansen.

Dat was anders in de tweede helft, toen ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 in no time uitliep naar een riante voorsprong. Namens de Urkers waren het Kees de Boer, Johan Loosman en Jan Zijlstra wie De Kof 1 op een 3-0 voorsprong brachten. Dat PKC'83 via Handrit Hoxhaj nog een ere treffer wist te scoren, bracht de thuisploeg nimmer in gevaar. In de slotminuut wist Kees de Boer zijn tweede treffer van de avond te noteren en bracht hij hiermee de einstand op 4-1.

Oefenwedstrijd in Almere
Komende vrijdag speelt ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 tegen JCK/Aiso uit Utrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Topsportcentrum Almere. Voor de Urkers is het treffen met JCK/Aiso hun laatste oefenduel richting het bekerduel met Kawin. De wedstrijd wordt helaas niet gespeeld op het centre court omdat deze wordt klaargemaakt voor de basketbalwedstrijd tussen Nederland en Spanje (mannen) Voor deze WK-kwalificatiewedstrijd zijn op het moment van schrijven nog enkele kaarten beschikbaar! Het betreft tevens de laatste interland van oud-Orca's speler Worthy de Jong, wie na de zomer actief zal zijn in het 3x3 basketbal.

De oefenwedstrijd tussen ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 en JCK/Aiso begint om 20.30 en is live te volgen op twitter via @zvvurk